Bemutató drámafoglakozás tanároknak

Repertoárunk sokszínűsége lehetőséget ad – korosztálytól függetlenül – minden színház szeretőszámára, hogy jól érezze magát egy korántsem megszokott, de barátságosan különleges környezetben. Mégis - ha csak egy jelzőt lehet választani, akkor - kamaszspecialisták vagyunk.
 
 
Évtizedek óta foglalkozunk a korosztállyal, színházpedagógiai módszerünk eredményeképpen úgy az egyén, mint a közösség is rövidtávon akár, de a jövőnek szólva tud fejlődni fészkünkben. Próbálunk olyan lehetőséget biztosítani a középiskolás korosztálynak, mely segítségével megszereti a színházat, megérti, elfogadja létjogosultságát, de ugyanúgy: megismeri, megszereti önmagát, korosztályát, elfogadja a játékszabályokat, megérti, miért is jó felnőttnek, gyereknek, vagy akár – az átmeneti néhány évben csak – kamasznak lenni.
 
2012. január 26-án délután fél5-kor egy olyan - ingyenes - bemutató foglalkozást tartunk, ahol az érdeklődő pedagógusok megismerkedhetnek osztálytermi előadásunkkal, melynek címe "Aha". A foglalkozáson résztvevő diákokkal közösen élhetik meg a dráma nyújtotta élmény valódiságát, majd bekapcsolódhatnak az azt feldolgozó beszélgetésbe.
 
A kötetlen együttléttel célunk az, hogy felkeltsük érdeklődésüket, s egy későbbi időpontban "saját" diákjaikkal is megismertessék az Ahát és társulatunkat.
 
A részvétel díjtalan, csupán regisztrációhoz kötött. (A feszekszinhaz@cziczo.hu e-mail címre kérünk egy visszajelzést a megjelenésről - legkésőbb 2012. január 20-ig.)
 
 
AHA (SzínpaDiák programunk előadása)
Beavató színházi foglalkozás kifejezetten középiskolások számára.
Különlegessége, hogy úgy nyújt színházi élményt, hogy a szereplők is a korosztályhoz tartozó
fiatalok. A foglalkozás három részből adódik össze:
- Bevezető beszélgetés (ismerkedés a témával és egymással)
- Az előadás megtekintése
- Interaktív foglalkozás (drámapedagógus és szocioterapeuta vezetésével)
A foglalkozás kamaraszínházunkban is lebonyolítható, de igény szerint – akár – egy
osztályteremben is megtartható.
A foglalkozás hossza: kb. 150 perc (egy szünettel)

Bővebben honlapunkon: www.cziczo.hu/feszekszinhaz/aha/