Múltinduló

Szokták néha kérdezni, hogy honnan indultunk, hogy hogy is van ez az egész Fészek Színház, hogy és miért találtuk a semmiből. Igaz még nem vagyunk történelem, a kezdés sincs olyan távol - alig pár év -, sokkal több van előttünk, mint mögöttünk és többet is kell megtennünk, de legalább most visszatekinteni is könnyebb.

"Három éve kezdődött - sokévi gyermek- és diákszínházazás után -, amikor sorra bezártak kenyéradóim, az iskolák, s nyakamon maradt néhány „deviáns” fiatal, akik színházat akartak csinálni, mindenáron. Hát jó, csináljunk! (...) Aki egyszer eljön hozzánk, utána szinte hazajár. (A közhiedelemmel ellentétben: nem a szakma minősíti a színházat, hanem nézői.) Szívvel-lélekkel, és kamaszos hevülettel csináljuk mi ezt a színházat. Az amatőr színházunkat. (Mit is jelent ez a szó: amatőr? Sokak szerint nem-hozzáértést. Szerintem alázatot, szeretetet, akarást. És ügyességet.)" - írja Cziczó Attila, társulatunk alapítója a blogjában.

A továbbiakban se kell számítani semmi my heart will go on-os, könnyhullatós meghatásra, de ha érdekel titeket, hogyan volt, hogy jobban láthassátok hová tart, hogy mi az a "fészek" érzés - amit csak tapasztalni lehet -, akkor gyertek és olvassátok tovább.