Szín+Ház (Egy színház fiataloknak. Vagy még több?)

Mesélik, hogy él Pesten egy fiatalember, akivel csoda történt: élete színes lett, szívébe a boldogság költözött, arca kisimult, szerelem ostromolja a négy égtáj felől, és a sarki kocsma addig savanyúnak vélt söre is megédesedik már szájában. Hogyan lehetséges ez? Megnézett egy előadást a Fészek Színházban.
 
A Fészek Színház a miénk. Fiataloké. Lehetsz bölcsész, cipész, lelkész, ékszerész, nálunk mindent megtalálsz: sírhatsz, nevethetsz, gondolkozhatsz, kérdezhetsz, beszél(get)hetsz, hallgathatsz, elismerhetsz, kritizálhatsz! Hogyan lehetséges ez? (Simán!)
 
 
Milyen ez a mi színházunk? Mint a Krétakör és Pintér Béla keresztezése a Szkéné méhében. (Képzavar, mi?) Aktuális, odamondó, barátságos. Egyébként amatőr színház. Vagy független. (Esetleg alternatív.) Sokan mondják sokfélének. A társulatunk gimnazisták, egyetemisták, és fiatal felnőttek egyvelege. Ez a - korosztályos - sokszínűség jellemzi repertoárunkat is. Kortársak vagyunk, mert a mával foglalkozunk, aktualizálunk, a mai magyar társadalmat vizsgáljuk, reflektálunk a jelenre. A Fészek Színház interaktív, mert válaszokat (sőt, kérdéseket) vár a nézőitől, s nem csak a félelmetesen bájos Orczy úton végiglépkedve, hanem előadásaink után a társalgóban spontán, vagy a színházban szervezetten létrejövő beszélgetéses találkozások alkalmával.
Várunk benneteket Iskolapélda című abszurdunkra, vagy Gyenge vagyok című drámánkra, s ha emlékeztek még, milyen is volt felnőtté válni (kamaszként), akkor gyertek el a Káéletre vagy a Műkörömre
 
Miklós Zsófia 
 
Megjelent a Pbú magazin februári számában.