Blog-átalakulás

Bár az első előadásunkat, ami egyben a Gabriella tizennégyszer című legújabb produkciónk premiere is egyben, csak október 13-án tartjuk, a munka már elkezdődött a Fészek Színházban – és nem csak a próbák (miközben készül az új előadás folyamatosan újítjuk fel a régebbi bemutatókat), a Jemol nyári szünet utáni újra-rendezése is. És ahogy évről-évre igyekszünk új dolgokat kitalálni a színházban – az idei évadtól kezdve például már bérletet is lehet váltani az előadásainkra (sőt, nyerni is) – úgy a blogra is igyekszünk új dolgokat kitalálni, hátha sikerül egyre jobban és jobban felkelteni az érdeklődéseteket. Lássuk miket is.

bloghu.gif

Eddig viszonylag kiszámíthatóan működött a blogunk: minden előadás után olvashattatok színészélményeket – amik késések nélkül vagy késésekkel meg is jelentek –, ha próbáltunk akkor hétről-hétre igyekeztünk beszámolni a munkafolyamatról, kaptatok információkat a bemutatókról, vendégjátékokról, egyéb programokról sőt néha még egy-egy képgalériát vagy videót is megosztottunk – szóval volt itt minden, ami történt velünk. A tervek szerint ez ezután se lesz másképp. De ahogy mindennek, úgy a blogunknak is jót tesz egy kis vérfrissítés.
Az elmúlt másfél évben állandó szerkesztői voltak az oldalnak, akik vagy végezték a feladatukat, vagy nem, mindenesetre nem mindig sikerült úgy felpezsdíteni az itt zajló életet, ahogy azt lehetne. Úgyhogy azt találtuk ki, hogy szeptember 24-étől minden héten más lesz a szerkesztő, egészen május 30-ig. Minden héten a társulatunk más-más tagja fogja kitalálni, hogy milyen új, addig nem látott anyaggal érdemes előrukkolni, ő fog ösztönözni minket, hogy milyen cikkeket írjunk, ő fog újabb és újabb impulzusokat adni nekünk és ő fog ellátni titeket érdekességekkel.
22.jpg
Mostantól például minden hétfőn a szerkesztők által írt cikkel kezdünk. Hogy ezekben miről lesz szó? Remek kérdés – remélhetőleg mindegyikünk elég kreatív a feladat megoldásához. :) És, hogy a megszokott cikkeken kívül miket olvashattok még? Ezt konkrétan mi sem tudjuk. Ki tudja, talán az egyik szerkesztő felfedezi valakiben a lappangó írói tehetséget és különleges novellákat fog posztolni egy hétig, de az is lehet, hogy furfangos tinédzser-gondolatmenetekkel lesz elárasztva az oldal, vagy esetleg valaki úgy próbálja majd elnyerni a tetszéseteket, hogy a tanulás és iskolapadban-ülés nehézségeiről fog cikkezni – ha igen, akkor azok biztos érzékletesek leírások lesznek, hiszen a társulat tagjai közül sokan érettségiztek mostanában és idén is sokan fognak – de az is lehet, hogy valaki vizuális hetet hirdet és rengeteg frissen készült fotóval fog bemutatni dolgokat. Ki tudja?

Az biztos, hogy izgalmas kalandban lesz része mindenkinek – nekünk, hogy meg tudjuk-e oldani ezt a feladatot a magyar helyesírás és nyelvtan keretein belül, nem elfelejtve a kötelességeket, ti pedig olyanokat olvashattok, amit sehol máshol: gondolatokat, elképzeléseket saját kortársaitoktól vagy ha idősebbek vagytok megtudhatjátok, hogy mi érdekel ma egy fiatalt (persze a munkából nem zárjuk ki társulatunk idősebb tagjait). Érdekes éves kép lesz ez. Ezúttal nem csak színpadon láthattok minket, hanem azt is megtudhatjátok, hogy milyen gondolkodású emberek állnak a szerepek mögött. Milyen célokkal és világképpel, hátha tudunk kölcsönösen hatni egymásra – hiszen lájkolni, megosztani, hozzászólni ezután is lehet majd.