Vasvár

Szanaszét érkeztünk a X. Jubileumi Színjátszó Fesztiválra. Tizenheten. Vonattal, kocsival, gyalog, hangosan, halkan, Hegyhátosok és Fészkesek.

Ahogy odaértünk, mi (Vera, Zsani, Nanni, Máté) még nem tudtuk, hol fogunk aludni, mivel minket külön házban szállásoltak el! Megnéztünk egy előadást, azután a ház tulajdonosa meg is mutatta a szállásunkat. A házról annyit, hogy jó tévé volt benne... De a lényegen semmi nem változtat, mert így is nagyon kedvesek, hogy ezt elintézték (csak) nekünk!

Elég sok előadást sikerült megnéznünk, ami a viszonyítás miatt jót tett. Voltak minőségi előadások, és voltak kevésbé jók, amiken sokat nevettünk (jobb esetben). Ilyet és olyat is látni kell. Lehet belőlük tanulni. Csak vagy úgy, hogy mit, vagy úgy, hogy mit ne.

mukorom_nanni.jpg

Másnap „reggel" (10:30 körül) visszaindultunk az előadások helyszínére. Megnéztük a csapatunk másik előadását, a "Szerezzük vissza Attilát!". Ez ugyan olyan jó volt, amilyen szokott! Hihetetlen, ha egy kicsit belegondolunk. Hozzák a megszokott színvonalat. Az előadásaik között alig van különbség!

Aztán elmentünk kajálni. Az étterem minősége nekem meglepően jó volt, mivel fesztiválokon nem ilyenekhez szoktam(tunk). Visszaérve előkészültünk, majd játszottunk.

Az előadás majdnem olyan jó volt, mint szokott A hiba most nem (csak) bennünk volt. A nagy színpad kicsit "negatívan hatott ki a színpadképre". Mi igyekeztünk és nyugodtan kijelentem, hogy jó előadást mutattunk be. Sőt...!

Utána még sok produkciót megnéztünk, ami estére jól ki is fárasztott bennünket.

A lényeg: az utolsó nap díjkiosztója!

Fent írtakat most alá is támasztom: a "Szerezzük vissza Attilát!" aranyminősítést, a "Műköröm" (megint) ezüstminősítést kapott. Nanni, Vera, Zsani színészi alakításukért külön díjat kaptak, Cziczó Attila Színházpedagógiai- és rendezői különdíjat kapott. Attól függetlenül, hogy meg is érdemelték, hatalmas teljesítmény mind ez a szereplőktől+Attilán+Ancsin keresztül gyakorlatilag az egész Fészek színháztól. Én gratulálok mindenkinek a kapott díjához!

A Fészekszínház gyakorlatilag már kinőtte a zsűritől kapott értékeléseket. Mi már a nézőktől kapjuk az „értékelést".

Színjátszó csoport helyett pedig SZÍNHÁZ vagyunk.