Bugyifeszt 5.0

2012. május 18-19-20.

FALUSI IDILL ÉS AMATŐRSZÍNHÁZAK TALÁLKOZÓJA
 

Kedves színjátszók és csoportvezetők! Örömmel hirdetjük a nagyvilágnak, hogy immár ötödik alkalommal kiáltjuk világgá: ismét BUGYIFESZT! Azaz: (amatőr)színházi találkozó Bugyin, a Bessenyei György Művelődési Ház csodálatos kastélyában.
 
Felnőtt-, ifjúsági- és diákcsoportok jelentkezését várjuk az ország egész területéről. (Csoportonként a maximális létszám - kísérőkkel együtt: 12 fő!) Terveink szerint 3-4 csoportot tudunk fogadni!
 
A BUGYIFESZT lényege a közös (szín)játék, így minősítést, szakmai zsűrit, versengést nem ígérhetünk, annál inkább békét, boldogságot, hideg éjszakákat és forró nappalokat. Ezért csak olyan csoportok jelentkezését fogadjuk el, akik vállalják, hogy a találkozó egész ideje alatt részt vesznek a fesztiválon!
 
 
A programról röviden: pénteken délutántól éjszakáig foglalkozások. (Tréningek, workshopok - ki hogy hívja ezeket az együttléteket!) Szombaton délelőtt közös játék, ebéd után ismét foglalkozások, majd koraestétől éjszakáig a csoportok (hozott) bemutatói. Vasárnap reggeli és mellé egy közös értékelő búcsúbeszélgetés.
 
Ami a legfontosabb: azon túl, hogy bemutatjuk egymás előtt produkcióinkat, szeretnénk, hogy a szombat esti előadásokon kívül a csoportok keveredjenek, megismerjék egymást, együtt vegyenek részt a csoportvezetők foglalkozásain, arról nem is beszélve, hogy a színjátszó-rendezők is kipróbálhatják magukat egy másik csapattal – ahogyan ezt eddig is megszokhattátok tőlünk. Tehát olyan színjátszókat várunk, akik vállalják, hogy tényleg csak a színjátszással töltik idejüket, s olyan csoportvezetőket, akik ehhez minden segítséget - önzetlenül - megadnak nekik. (A CSOPORTVEZETŐK EGY MÁSFÉL ÓRA HOSSZÚSÁGÚ MŰHELYFOGLALKOZÁST VEZETNEK 8-10 FŐS VEGYES CSOPORTOKNAK – KITÉTEL, HOGY „SAJÁT” SZÍNJÁTSZÓ NEM VEHET RÉSZT A FOGLALKOZÁSON –, ÉS AZ EGYIK, SORSOLÁSSAL KIJELÖLT CSOPORTTAL LÉTREHOZNAK EGY 10-20 PERC HOSSZÚSÁGÚ ELŐADÁST. AMELYIK VEZETŐ NEM VÁLLALJA A KÖZÖS MUNKÁT, ÚGY VENDÉG SZAKEMBERT HÍVUNK HELYETTE. BÁRMILYEN ÖTLETET, ÉSZREVÉTELT SZÍVESEN VESZÜNK, KERESSETEK TELEFONON, VAGY E-MAILBEN!)
 
Nevezési díj minden színjátszónak 2500 Ft az egész fesztiválra. (A csoportvezetőket, kísérőket vendégül látjuk.) 
A szervezők (vándortábor jellegű, „iskolában-szivacsokon”) szállást – két éjszakára –, és étkezést – pénteken vacsora, szombaton reggeli-ebéd-vacsora, vasárnap reggeli – biztosítanak vendégeinknek. Az utazásról magatoknak kell gondoskodnotok. Nevezni legkésőbb április 30-ig lehet - csakis email-ben! Előnyt élveznek azok a csoportok, amelyek a fesztivál egészén részt kívánnak venni. Jelentkezési lapot a www.cziczo.hu/feszekszinhaz/ oldalról tudtok letölteni. (Ugyanitt a tervezett programot is elolvashatjátok.)
 
 
Bugyi, 2012. február 7.
 
 
Cziczó Attila, Józsa László,
szervező  a művelődési ház vezetője