„Rendkívüli esemény nem történt” - Színészélmények

2012. március 24. - A nép ellensége

Mivel közvetlenül a bemutató előtti próbákon és a főpróbán is voltak hibázások, szövegtévesztés, a bemutatóra menet közöltem a többiekkel, hogy remélem, a premier „eseménytelenül” lezajlik.


fotó: GIME

Nos, rendkívüli esemény tényleg nem történt, csupán egy előadás „ment le”. Hibátlanul. A többiek részéről. Részemről nem, mivel úgy éreztem, voltam már jobb is a próbákon. Viszont a csapat egésze kiválóan teljesített és így az előadás remekül sikerült. Jan pedig megtalálta Stockmannt, újabb portréval gazdagodott gyűjteménye. Főszereplőként teljes erőbedobással viszi hátán a darabot, a többiek gyönyörűen pakolják rá a végén meg is jelenő köveket.

A mi amatőr színészi teljesítményünket pedig kiválóan segíti a rendezés, a díszlet és a jelmez, no és a technika, és ezért köszönet illeti Tamást, Anikót és Attilát.

A darab tömör és tömény. Egy órában a nézők elutaztak Norvégiába (vagyis bárhová a világon), bekukucskáltak egy polgári család éppen felbolyduló hétköznapjaiba, részt vettek egy népgyűlésen, ahol a főszereplőt polgártársai demokratikusan földbe döngölik, majd megtekinthették, ahogy ennek következtében elgurul a gyógyszere. Elsőre talán nem is minden világos, de remélem, elgondolkodtató és hagy valami nyomot.

Kicsit sajnálom, hogy véget ért a próbaidőszak, mert jó hangulatban telt el. Az előadásokon viszont nem lehet hülyéskedni, ott már vérre megy a játék. Ha valaki hibázik, nincs kegyelem, tönkre teheti az előadást. Na, ezért örültem, hogy a szombati bemutatón rendkívüli esemény nem történt.