Pár/Baj - Vol.2

Toldi Andrissal, azaz Bandival beszélgettem...

pista.JPG

rendőrként a Romantikában (második pistaszerepe)

Drága Bandikám, mióta is vagy itt a Fészekben?

BANDI Kedves Nanni! A Fészek Színházban - Budapesten -  2010. áprilisa óta vagyok, de vannak előzményeim...

Hm, a bugyis színészkedést is belevéve, az már valami! Van amúgy kedvenc előadásod?

BANDI Kedvenc előadásom volt is, van is, meg lesz is. Mindig változik. Az első kedvencem a Fém volt. Jelenleg viszont a nem/más áll az első helyen, de valószínűleg a Romantika a sorrenden megint változtatni fog.

Na igen, ez most nálam is elől van, nagyon élvezem csinálni! De mint néző, a Gabriella tizennégyszer most a numero uno. Másrészt, mindig is érdekelt, hogy milyen a saját unokatestvéreddel együtt dolgozni, főleg úgy, hogy sokszor szerelemes párt alakítotok...?

BANDI Vicces. Másrészt meg nagyon kényelmes, mert jobban ismerjük egymást akárki másnál, így könnyebben tudunk akár segíteni is a másikon.

Kényelmes? Érdekes, én azt hittem, pont hogy kellemetlen.

BANDI Szerencsére van annyira jó viszonyunk egymással, hogy viccesen fogunk fel minden olyan pillanatot, ami másokkal akár kellemetlen is lehetne. De ilyen alkalom kevés van. Semmi olyant nem kell eljátszani a színházban, ami már kényelmetlen lenne...

nannibandi1.jpg

És mit gondolsz a társulatunkról?

BANDI A társulatunkról általánosságban el lehet mondani, hogy nagyon jó. Mivel ez önmagában nem érdekes, így megpróbálom kifejteni. Az, hogy van egy olyan társulat aminek a tagjai hasonlóan gondolkodnak, nem egy nagy dolog. Mivel társulatok, csoportok, így születnek. De ami ennél érdekesebb, hogy kor-, sőt generációbeli különbségek vannak. Jó látni felnőtt embereket, illetve olyanokat, akiknek a színház nem csak a hobbija. Vegyes társaság vagyunk, de működünk. Van közös célunk, van aki összetart minket.

Ez így elég vonzónak hangzik, értem már, miért járunk ide. Na, de másra terelve a szót: sokszor előadás folyamán a függöny mögül kukucskálok ki, hogy a nézők mennyire élvezik az előadást, benned is van hasonló kíváncsiság? Jobban izgulsz esetleg, ha valaki olyan nézi meg az előadást aki közeli hozzátartozód vagy esetleg barátod?

BANDI Nehéz erre válaszolni. Nem én nem szoktam kukucskálni a függöny mögül, de természetesen előadás után a véleményekre kíváncsi vagyok. Mindenféleképpen jobban izgulok, amikor ismerős néz meg a színpadon. Ez érthető, mivel az ismerősökkel rendszeresen találkozom, így elkerülhetetlen a szembesülés, ha esetleg nem sikerült az előadás.

nannibandi2.jpg

Van valamilyen terved ezzel a színészkedéssel? Szeretnél színész lenni? Mi a terved a színházzal, magával a Fészekkel?

BANDI Nem szeretnék színész lenni. Elcseszett életük van. (Tisztelet a kivételnek!) A Fészekben viszont addig maradok, amíg tudok. Sőt... Tulajdonképpen a Fészekkel már egészen biztos, hogy soha nem fog megszakadni a kapcsolatom.

Sok szempontból különleges a mi színházunk, és sokan kedvelnek is minket kifejezetten. Egy-két vendégszínész is megfordult nálunk, illetve nálunk is maradtak. Mesélsz róluk?

BANDI A Gyenge vagyok című előadásunkkal kezdődött a vendégszínészek Fészek Színházzal való együttműködése. Andai Kati és Stubnya Béla azóta is több darabban fellépnek, Kati már a társulatunk tagja is lett. Vannak akik csak egy-egy előadásra lettek Fészkesek, és vannak akikkel szeretnénk a jövőben közösen dolgozni. Ez a színháznak rengeteg szempontból nagyon jó. Játszva tanítanak: ez a legjobb pedagógia!

Címkék: interjú portré