Számítások - karakternapló

Mivel a mai próbát munka miatt kihagytam, ezért én nem tudok beszámolni hasonlóan szövevényesen ellentmondásos szálak szövögetéséről, de azt hiszem sikerül majd még megfejelni az eseményeket, amikor Jancsit is valahogy belekombináljuk ebbe a sok mindenbe.

Lonácska kavar Jánnal, sőt még más pasival is, amit Ilus pontosan tud – sőt azt is, hogy kivel. Éppen ezért – hogy megszerezze a srácot – célozgat erre Jánnak, hogy észrevegye: ennél a csajnál ő sokkal jobbat érdemel. Ilus és Lonácska riválisok, ha úgy tetszik, de vajon ha nem ugyanarra a srácra vágynának, akkor barátnők lennének? Esetleg legjobb barátnők? Vagy egyébként nem is tudnának egymásról? Hiszen bár lenézi a lányokat, Lonácska az egyedüli, akit emberszámba vesz: méltó ellenfél a számára. Érdekes egy kapcsolat.

Lonácska – Kiss Boglárka

Lonácskával komoly fejlődésnek indultunk. Ma egy kicsit átalakult, ami leginkább az én hangulatomnak és a jeleneteknek volt köszönhető. Felmerült bennem, hogy egy ilyen lány, mit tesz, és hogy viselkedik, hogyha ideges és milyen a kapcsolta azzal a sráccal, aki a látszat miatt van vele. Először nehéznek tűnt énekelve bemutatni a viszonyokat, végül egész jól sikerült, mondjuk az is kiderült, hogy Lonácska nem tud énekelni. Azt hiszem az azért egy nagy baj volt a jelenettel, hogy egyszerre túl sok mindent akartunk beletenni, nehéz mindent szemléltetni a színpadon, pláne úgy, hogy még hét lány van rajtam kívül, akik ugyanúgy akarnak valamit mutatni – a legtöbben elég bonyolult személyiséget. De a lényege meglett, és úgy érzem kezdem megtalálni, illetve véglegesíteni Lonácskát.

A helyzet már kívülről sem tűnik olyan csodásnak, de ezen azért még csiszolgatok. Azt szeretném, hogy egyértelmű legyen, hogy ez a lány tudja, hogy mit akar, és hogy ahhoz mik a megfelelő eszközök. Csak mivel még a következményivel nincsen tisztában, nem tudja felfogni a helyzetek súlyát. Úgy képzelem el, hogy ez a lány egy gazdag családban él, bár ők éppen olyan labilisak, mint ő. Kívülről egy szépen megformált gyémántnak tűnik, de belül egyáltalán nem az van, amit első látásra hiszünk.

Haladunk és nagyon élvezzük a közös munkát. Remélem ez így is marad a végéig.

Ilus – Mészáros Claudia

Szerintem a most csütörtöki volt az eddigi legjobb próbánk! Egy kis énekes-táncos betéttel kezdtünk, majd szituációkat csináltunk és végül impróztunk is egyet.

És mostanra véglegesen kialakultak a viszonyok, például már tudjuk, hogy Ilus és Ján között van valami. Valami egészen érdekes. Amikor találkoznak, folyton szivatják egymást és szerepet cserélnek: amikor az egyik beszól a másiknak, vagy durván bánik vele akkor a másik – ezt ellensúlyozva – kimutatja valós érzelmeit. És fordítva. Ez szinte percenként váltakozik náluk.

Írtam már korábban is, hogy az eredeti ötletemtől egyre jobban eltávolodok, viszont kezdem egyre inkább magaménak érezni a lassan megszülető szerepemet. Gazdag, lenéző, szerelmes. Nem mintha ilyen lennék, félreértés ne essék, de valamiért jó belehelyezkedni egy ilyen lányba. Soha nem alázkodik meg, nem az a típus, viszont ha szerelmes, akkor bármire képes. Még könyörögve a porban csúszni is – persze ez egy kicsit túlzás, de valami ilyesmiről van szó. Persze a dolog nem ilyen „egyszerű”, mert Lonácska és közte állandó feszültség van. Lonácska kavar Jánnal, sőt még más pasival is, amit Ilus pontosan tud – sőt azt is, hogy kivel. Éppen ezért – hogy megszerezze a srácot – célozgat erre Jánnak, hogy észrevegye: ennél a csajnál ő sokkal jobbat érdemel. Ilus és Lonácska riválisok, ha úgy tetszik, de vajon ha nem ugyanarra a srácra vágynának, akkor barátnők lennének? Esetleg legjobb barátnők? Vagy egyébként nem is tudnának egymásról? Hiszen bár lenézi a lányokat, Lonácska az egyedüli, akit emberszámba vesz: méltó ellenfél a számára. Érdekes egy kapcsolat.

Ilus végül nem lett olyan gonosz és szívtelen, mint először szerettem volna. Most ott tartok vele, hogy inkább nem közeledik senkihez, vannak, akiknek inkább kerüli a társaságát és nem támad csak úgy – ez jól felfogott érdeke. Az dolgokhoz való értelmes hozzáállása megvan, mindenkivel el tud beszélgetni, de ezt mégis valamilyen szinten lealacsonyodásnak érzi. Ugyanakkor csinálja, hiszen tökéletesen tudja, hogy egy ilyen faluban érdemes jóban lenni mindenkivel, mert az nem túl szerencsés, ha kiutálják az embert.

Jancsi – Nyulassy Attila

Mivel a mai próbát munka miatt kihagytam, ezért én nem tudok beszámolni hasonlóan szövevényesen ellentmondásos szálak szövögetéséről, de azt hiszem sikerül majd még megfejelni az eseményeket, amikor Jancsit is valahogy belekombináljuk ebbe a sok mindenbe.