„Szépüzenet" - verspályázat középiskolásoknak

"S mert nagyon szeretsz:
Nagyon szeretlek
S mert engem szeretsz:
Te vagy az Asszony,
Te vagy a legszebb!"
(Ady Endre)

100 éves az Ady-Léda szerelem...

Középiskolai 9. évfolyam - 13. évfolyam hallgatói számára.

A pályázat kiírója: UDVARszínHÁZ KULTURÁLIS EGYESÜLET

A pályázat célja:
Az UDVARszínHÁZ Kulturális Egyesület által meghirdetett nyílt irodalmi pályázat célja és várható eredménye a középiskolás korosztályt alkotásra ösztönözni, a pályázó fiatalok számára lehetőséget biztosítani műveik szélesebb körben való bemutatására, találkozót és szakmai fórumot biztosítani az alkotó fiatalok számára.

27.jpg

Soós András - "In my life... hogy mondanád magyarul?" irodalmi pályázatunk 1. helyezettje vers kategóriában.

„Már a reneszánsz líra legfontosabb, központi tematikája is a szerelem volt. Nincs költészet nélküle azóta sem! A szerelmesek nélkül. Hol érzelmektől túlcsordulva, hol pajkosan, hol szárazon, lemondóan, hol könnyektől átitatva, de a szerelemről ír a híres költő, a hírhedt tollforgató, a felnőtté váló fiatal, a halállal kezet rázó agg. Így van ez rendjén. Talán a leghíresebb „dokumentált" szerelem Ady és Léda dúvad kapcsolata. Száz éve már, hogy véget ért. Véget ért? Erre várjuk a választ a ma fiataljaitól, érkezzenek az újkor szerelmes lírái!"

A pályázók köre:

Középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkező magánszemélyek.

A pályázat benyújtásának határideje:

A pályázatok benyújtásának végső határideje 2012. november 30.

Nevezési díj:

A pályázat benyújtásához pályázati díjat nem kell fizetni.

A pályázat tartalmi elemei:

1. Hiánytalanul kitöltött pályázati adatlap, mely letölthető a Fészek Színház holnapjáról, a www.cziczo.hu/feszekszinhaz/ oldalról.

2. Pályamű (vers), melynek témája a szerelem. A pályaművel (verssel) kapcsolatban versformai, stilisztikai, terjedelmi kikötés nincs. Egy pályázó kizárólag egy verssel pályázhat. Kizáró ok, ha a pályamű bármilyen nyilvános helyen (nyomtatásban, és/vagy nyilvános internetes felületen) és bármilyen más pályázaton megjelent.

A pályamű fájlformája word-dokumentum (.doc, .docx, .rtf) – Times New Roman betűtípussal 12-es betűnagysággal szimpla sorközzel –, melyben a vers címén és a versen kívül más információ és adat (alkotó neve, címe, keletkezés dátuma stb.) nem adható meg. (A fájl neve: verscím.doc)

3. 1 db Fészek Színház bármely 2012/2013-as évad előadására szóló színházjegy kódja. (10 számjegy+FESZE. A kód a színházjegyen található.) A kódszámot a pályázati adatlap megfelelő rovatában kell feltüntetni.

4. „Lájk!” A facebook.com/feszekszinhaz közösségi portálon. (Saját névvel.)

A hiánytalanul kitöltött, színházjegy-kóddal ellátott pályázati adatlapot és a pályaművet csatolt dokumentumként a feszekszinhaz@cziczo.hu e-mail címre kell elküldeni!

Beérkezési határidő: 2012. november 30. éjfél.

"És köszönök ma annyi ölelést,
Ám köszönök mégis annyi volt-Lédát,
Amennyit férfi megköszönni tud,
Mikor egy unott, régi csókon lép át."
(Ady Endre)

14.jpg

"In my life... hogy mondanád magyarul?" irodalmi pályázatunk Felolvasóestje.

Elbírálók:
Kovács Ágnes – pedagógus, a Trefort Gimnázium magyar-francia szakos vezetőtanára
Miklós Zsófia – színész, a Fészek színház társulati tagja
Munkácsi Eszter – műfordító

Díjazás:
A szakmai zsűri által kiválasztott 15 legjobb vers részt vesz a 2012. december 15-én, szombaton megrendezésre kerülő Felolvasóesten, melyen a kiválasztott versekből a Fészek Színház alkotói felolvasó színházat rendeznek. A legjobb 15 vers listája 2012. december 6-tól lesz látható a Fészek Színház honlapján (www.cziczo.hu/feszekszinhaz/). Emellett a bejutott alkotók értesítést is kapnak e-mail-ben. A szakmai elbírálással párhuzamosan a benyújtott versek alkotói név nélkül 2012. december 2-től a Fészek Színház facebook közösségi oldalán (facebook.com/feszekszinhaz) folyamatosan olvashatók. Ugyanitt szavazni lehet a versekre a közönségdíjért. A szavazás menete 2012. december 2-től a Fészek Színház honlapján és facebook oldalán is megtalálható. A Felolvasóesten kerül sor az ünnepélyes díjátadóra is. Az első 15 alkotás oklevelet, 2 db színházjegyet és kisebb tárgyjutalmat nyer. Az első három és a közönségdíjas alkotó külön díjazásban is részesül.

Egyéb feltételek:
A díjazás elengedhetetlen feltétele a Felolvasóesten való megjelenés. A bejutott 15 pályamű alkotójának az e-mail értesítését követően visszaigazolást kell küldenie az e-mailben megadott időpontig, amelyben megerősíti, hogy a Felolvasóesten részt vesz. Ezen visszaigazolás elmaradása, illetve a Felolvasóesten való megjelenés elmaradása esetén a pályázat érvénytelenné válik és automatikusan a következő legjobb pályamű előrébb lép.

Kapcsolat:
A pályázattal kapcsolatos felvilágosítás kérhető telefonon (Jendrics Anikó, +36 30 6500259), vagy e-mail-ben (feszekszinhaz@cziczo.hu).

Jelentkezési lap letölthető ITT is.