Új (diák)színjátszócsoport indul 12-14 éveseknek!

Színpadra vágyó Fiatalok és kedves Szülők!

Huszonöt év tapasztalattal és egy életre szóló elhivatottsággal felvértezve elindítjuk a Fészek Színház mindentől és mindenkitől független színjátszócsoportját, Cziczó Attila vezetésével: FÉSZEK SZÍNPAD!

KEZDÉS: 2013. SZEPTEMBER!

Azon 6-7-8. osztályos diákok jelentkezését várjuk, akik szeretnének megismerkedni a színházzal, színpaddal, drámajátékkal, szeretnének egy vidám, érdekes, játékos, ugyanakkor nagyon is komoly diáktársulat tagjaivá válni!

diak1.jpg

Jelentkezni csak személyesen - telefonos egyeztetés után a színházunkban megtartandó bemutató foglalkozásokon - lehetséges. (Mindenképpen szeretnénk egy találkozást a szülőkkel is!)

(Érdeklődni lehet a +36 30 6500259 mobilszámon Jendrics Anikó társulatvezetőnél.
Információkérés: feszekszinhaz@cziczo.hu.)

KEZDÉS: 2013. SZEPTEMBER!

Ingyenes bemutató foglalkozások: április 12. (péntek), április 19. (péntek),április 26. (péntek), május 10. (péntek), május 24. (péntek), május 31. (péntek) 16.00-18.00 között!

Ősztől a foglalkozásokat - ugyanúgy, mint a bemutató foglalkozásokat - a Fészek Színház kamaraszínházában (Jemol / Budapest VIII. kerület Orczy út 46-48.) tartjuk havi 3-4-5 alkalommal.

A csoport minimálisan 8 fővel indul el.

diak3.jpg

A diákcsoport azzal a céllal jön létre, hogy a résztvevő diákok megismerkedjenek a színpaddal, a játékkal, a közösséggel, önmagukkal. Néha a színház csak ürügy egy tartalmas és hasznos szabadidő eltöltésre. Nálunk is. Ám! Évente egy előadást hozunk létre, melyet saját színházunkban és különböző fesztiválokon adunk elő közönség előtt. A kitartó és nagyon érdeklődő színjátszókból később a Fészek Színház társulatának tagjai lehetnek. Hajrá!

A havi tagdíj 7.500 Ft, amely teljes egészében "visszaigényelhető"!
(A részletekről személyes találkozásunk alkalmával informáljuk az érdeklődő szülőket.)

Színházunkat az UDVARszínHÁZ Kulturális Egyesület működteti. A civilszervezet célja - többek között -, hogy lehetőséget biztosítson a gyerek- és kamaszkorosztály magas szintű, de önfeledten játékos, ám mégis tartalmas szabadidős tevékenységének eltöltésére. Jelen esetben ez a színház!

Ezért fontos nekünk is, hogy anyagi, egzisztenciális problémák ne építsenek gátat a fiatalok és a lehetőségek közé. Mindent megoldunk!

diak4.jpg

Cziczó Attila (író, rendező, drámatanár) a kilencvenes évek óta foglalkozik a kamaszkorosztállyal: Székesfehérváron, Gárdonyban, Agárdon, Etyek-Botpusztán, Bugyin, valamint Budapesten a Kós Károly Általános Iskolában, a Gennaro Verolino Speciális Iskolában, a Kontyfa Gimnáziumban, a Külvárosi Tankörben és a Facultas Humángimnáziumban működtek csoportjai. Ki tudja: a válság, a jelenlegi vagy a korábbi kormány oktatáspolitikája, a pedagógusok koordinációs képtelensége, vagy egyszerűen a jószerencse hiánya miatt, de minden intézményi drámacsoportja megszűnt. De! Sohasem az érdeklődő diákok hiánya miatt! Az elmúlt tizenhárom évben közel 500 fiatal fordult meg csoportjaiban, színjátszóival száznál is több díjat nyert rangos színházi fesztiválokon. Diákcsoporjainak egykori tagjai közül ma többen a Fészek Színház társulatának színészei.

diak5.jpg

Fészek Színház 2000. óta működő, a dráma és pedagógia határait feszegető színházi társulás. Pedagógiai célunk a középiskolás korosztályt - a kamaszokat - színjátékkal, színművek színpadra állításával, önmaguk minél teljesebb megismerésére ösztönözni és a világ elfogadására serkentő módszerek segítségével, játékosan átvezetni a felnőtté válás időszakán. Amatőr színházunk - a diákszínjátszásból kinövő társulattal - a közösséget preferáló, a szavak erejével, a jelenkor problémáival, a valósággal foglalkozó, azt feldolgozó színpadi művek létrehozására létrejött együttes, melynek célja a színházi formanyelv megújítására tett kísérletek mellett az általunk megismert színházi hagyományok, élettapasztalatok, társművészetek vizsgálata, alkalmazása, valamint a hivatásos és műkedvelő színházcsinálók közötti párbeszéd és együttalkotás lehetőségének biztosítása. Mindezt Európa közepén, hittel és pozitív jövőképpel tesszük.
Színházat csinálunk.
A világról a magyaroknak.
És magyarul a világnak.

cziczodrama.jpg