Evolúció

Fém HáRoMnőVÉr Iskolapélda Gyenge vagyok TI G14...

bandi_ti2.jpg

Fém: szövegösszemondás, lejárás ("kicsiben" mindent eljátszás mozdulatokkal, ide megyek, oda megyek, itt ezt csinálom, ott azt, így és úgy), kellékátgondolás.

HáRoMnőVÉr: szöveg, lejárás, kellék, jelmez, jelenetek sorrendje, átgondolás.

Iskolapélda: szövegösszemondás, kevésbé konkrétan, inkább fejben lejárás, sok a kellék, jelmez, paróka, minden a helyén? Szövegmondás szünetben is.

Gyenge vagyok: szövegmondás, szövegmondás, szövegmondás. Lejárás már fejben sem! Mára már álmomból felkelve is meg tudnám csinálni, amit kell. Persze egy kávé biztos nem ártana, de Lili szerepével már együtt létezés van, az egész előadással, társakkal együtt lélegzés. Automatizmus. Érzés.

TI: szöveg - főleg magamban, főleg monológ. Kicsike járás, inkább agyalás.

G14: szöveg (egész nap - a buszon, az utcán, a szünetben. Zsivajban.). A többi jön. Minden ami a csövön ki. Jó nagy cső. Nagy az átmérője. Legalábbis ki lehet nyitni nagyra. Ki is kell! Előadás előtt. Meg térdet lazítani, meg nyújtani is.

És persze izgulni, görcsölgetni, mély levegőt venni, kifújni, minden izmot megfeszíteni, elereszteni, parázni, kiszáradni, inni egy kortyot. (Nem túl sokat, nehogy pisilni kelljen.)