A zene a színházban, valamint a digitális mozgókép médiában

heti_szerkeszto.jpg

Mit is ér a színház zene nélkül? Egyesek szerint semmit. Mások szerint meg csak egy kis extra, egyfajta aláfestése a cselekménynek. Meg aztán léteznek olyanok is, akik szerint a zene az egy színdarab szerves része, amely ugyanannyira fontos, mint a díszlet, a fény, és nem utolsósorban a színészek. Én is közéjük tartozom.

tunc_tunc_tunc.jpg

E hetünk témája, a zene kapcsolata minden olyan médiával, amely egy történetet mesél el. Ez magába foglalja a filmet, a színházat, és a digitális játékipart. A kedves olvasók számítsanak jelentősen elrugaszkodott eszmefuttatásokra, mivel ezt a témát boncolni nem kis feladat.

Továbbá részemről, várható egy kis technikai betekintés a zene írásának tudományáról, annak nehézségeiről, buktatóiról, és gyönyöreiről. Előre figyelmeztetem Önöket, kedves olvasók, nem lesz könnyű olvasmány. (Az olvasmány nehézsége nem az akadémikus mivolta miatt lehet nehéz, hanem az írás folyamatának redundanciái miatt; mivel a zenét hallani is kellene hozzá!)

És nem utolsósorban, részünk lesz egy kiváltságos betekintést kapni a színházunk három rendezőjétől; arról, hogy ők személyesen a zenét miféle eszköznek használják az előadásaikban.

A kedves olvasóknak jó szórakozást, és remélhetőleg izgalmas pillanatokat kívánok!