"A rom Antikák, győzik-e?" - Színészélmények

2013. április 27. - Romantika

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy előadás a Fészek Színházban szombaton. Az olyan gyönyörűséges volt, hogy mindenkinek a szava is elállt. Az összes szereplő, pár kivétellel, uggyanolyan cigány volt, mint a Mága Zoli vagy a Bángó Márgit.

46.jpg

Szomorúan kezdődött, de mégis vicces volt. Egy kis leányka állt egy dobogón. Ő is olyan gyönyörűséges volt, hogy annak senki sem állhatott az útjába. Lótetűt gyűjtött, mert annak jó az ára. Viszi is a horgászboltba. De nem tudja szegényke, micsoda borzalmak várnak rá. Mikor 18 éves lesz, elviszi az Ördög. Az apja eladta. Ájjjájjjááájj. Lesz is belőle sírás-rívás, búbánat. Merthogy idő közben beleszerelmesedik egy magyarba. A Gino, az a horváthmihály már nem érdekli, tán soha nem is érdekelte. Szóval jött egy magyar. Az is beleszerelmesedett a kis cigánylányba. Már olyan boldogságban voltak, hogy a kis cigánylány a magyar Antikának adta az apja gyönyörűséges hegedűjét. Az el is szaladott vele hamar. A kislány csak várta és lehet, hogy még most is várja Antikát, hogy visszatér-e. Nagyon beléje szerelmesedett.

De a nézői sorok közt is akadt ám egy Antika, egy igazi rom Antika. Meg is facsarodott az Ő szíve is a kis cigánylány történetét látva. Mindenki szíve összeszorul.

Nagyon szép kis történet ez a Romantika. Sok a sírás, nevetés, összeomlás, beleszeretés. Megszívlelendő történet. Mindenki számára tanulságos. Mind a magyarnak, mind a romáknak.
Isten véled Antika!