2012/2013 - Bezárunk

Bejegyzés alcíme...

Sikeres évadot zártunk. Sokan voltunk, sokfélét csináltunk, egyre többekhez jutott el a hírünk, s ha a jövőre tekintünk, még merészebb és sikeresebb évadot várunk.

Ha csak a számokat nézzük: a tavalyi évadhoz képest ugyan csökkent előadásaink száma, a repertoárunk is szűkebb lett (8 előadásunk volt műsoron az évadban!), ám nézőink száma ötödével, jegybevételünk harmadával nőtt, az 1%-okból felajánlott támogatásunk másfélszeresére ugrott, s bár pályázatokon idén sem nyertünk egyetlen fillért sem, összbevételünk megduplázódott - főleg a TAO támogatásoknak köszönhetően.

ancsi13.jpg

A megszokott nyári táboros munkabemutatónk (Romantika) mellett három bemutatót tartottunk (Gabriella tizennégyszer, Romantika, Hun vagyunk?), s négy előadást játszottunk tovább az előző évadokból (Gyenge vagyok, nem/más, A nép ellensége, Májlájt).

Egyre többször léptünk ki a Jemol falai közül - TeArtRum, Bugyi, Ajka és Vasvár -, s egyre színesebb programokkal ízesítettük egyébként is színes évadunkat: Gimesi GIME András fotókiállítása, FészeKarácsony, Színházi Világnap Hete, Spec. Színházak éjszakája, Filmklub, évadzáró felolvasóest Bodo Kriszti novelláiból és Miklós Máté verseiből. Blogunk hihetetlen mennyiségben ontja gondolatainkat, híreinket, facebook oldalunk is egyre népszerűbb, a "színházépületünk" pedig egyre csak szépül és fejlődik.

A társulatot stabilan egy szűkebb (20-25 fő), s egy bővebb (plusz 10-15 fő) alkotja. Folyamatosan jelentkeznek új színpadra vágyó ifjak és felnőttek, közülük ősztől hárman-négyen csatlakoznak be munkánkba. (Néhányan pedig befejezik a közösködést a Fészek Színházzal.)

Ennyire még sohasem csúszott össze két évadunk: az évadzáró előtti hetekben már javában próbáltak fiataljaink a nyári munkabemutatóinkra: Nyulassy Attila vezetésével az 1001 című - "Az Ezeregyéjszaka meséit" feldolgozó - készülő előadásunk, Miklós Máté írói rendezgetésével pedig a Color House készül. Néhány hét, s újra táborozunk (merenyei munkabemutatónk: E:mese), majd augusztus közepétől kezdődnek/folytatódnak a Halhatatlan c. - régóta várt - drámánk próbái. Szeptemberben így két bemutatóval nyitjuk a 2013/2014-es évadot: a véglegesített 1001-gyel és a Halhatatlannal!

Még ősszel újabb bemutatónk készül el: Az utolsó magyar c. abszurdunk, majd három munkabemutatóval zárjuk az évadot: FészeKabaré, Mov(i)e Stars, SCI:Hozomby. Az idei évadból továbbjátsszuk A nép ellensége, a Gabriella tizennégyszer, a Romantika és a Hun vagyunk? előadásainkat. (Így a következő évadban csúcsot jelentő 12 előadásunk lesz műsoron!)

Szóval jövőre sem pihenünk.

romakozonseg.jpg

találkozás a közönséggel (az egyik Romantika előadás után)

 

Az évadzárónkon átadtuk társulati díjainkat is, íme:

Az évad legjobb előadása
Gabriella tizennégyszer

Publicum-díj (a leglelkesebb nézőinknek)
Sipos Lászlóné, Porogi Gabriella

Fészekdíj (közösségépítésért)
Toldi András

Deszkadíj (a színházban végzett munkáért)
Horváth Máté

Körforgalom-díj (a legjobb vendégjátékért)
Stubnya Béla /Gabriella tizennégyszer; Doktor/

Ezerszín-díj (az évad felfedezettjének)
Miklós Máté

Iluska-díj (a legjobb női mellékszereplőnek)
Magyar Ajna /Romantika; Ördög öreganyja/

Aha-díj (a legjobb férfi mellékszereplőnek)
Toldi András /Romantika; Rendőr/

Andrea-díj (a legjobb női alakításért)
Miklós Zsófia /Gabriella tizennégyszer; Gabriella/

Duma-díj (a legjobb férfi alakításért)
Barabás Tamás /Gabriella tizennégyszer; Férj/
és
Koncsol Ján /Romantika; Gino/