A kistestvér

Az újszülött Halhatatlan után hamar érkezett a kisöccse, az 1001. E darab nem más, mint a már jól ismert arab mesék kortárs feldolgozása, reflektálva a mai helyzetekre a Tükörteremben. A képvisszaverő üvegek sokaságában valóban úgy érezhetjük, hogy a kisöcsinek tényleg ezer meg egy arca van.

04.jpg

De nem csak az alkotásnak van sok arca, hanem a színészeknek is, akik a különböző mesék eljátszása érdekében dobálják s kapkodják magukra a különféle maszkokat. A színészek név szerint: Cselle Gabriella, Magyar Ajna, Öskü Bálint, Tyroler Cintia és végül, de nem utolsó sorban Nagy Éva, aki mesélőnket alakítja, Sehrezádot. A bájos, olykor sértődött kisleánynak a közönség, vagyis maga a Kalifa nem tud nemet mondani. Mélységes zöld szemeivel babonáz, s nem vagyunk képesek ellenállni, végig hallgatjuk mind az ezeregy mesét.

Csak vicceltem, valójában az 1001 kettes számrendszerben a kilenc maga. Kilenc történetet hallhatunk, illetve mínusz egyet, hiszen egy csacsis történet sajnálatos módon kiesett a darabból, de ezek is kellőképpen lefedik az eredetit, Aladdinnal együtt, aki nem Waltos és nem is Disneys.

Összegzésnek elmondanám, hogy a premierre egy jól sikerült előadást sikerült összehozni a fészkes és vendégszínészekből álló csapatnak. Respect Nyulassy Attilának. (Mert egy idegen szó minden írásomban elfér.)