Előadások és kedvezmények diák(csoport)oknak!

Tisztelt Kolléga! Kedves Diákok!

Független színházunk negyedik teljes évadát kezdi meg idén ősszel. Repertoárunk sokszínűsége lehetőséget ad - korosztálytól függetlenül - minden színház szerető számára, hogy jól érezze magát egy korántsem megszokott, de barátságosan különleges környezetben.

Kezdjé(te)k az idei tanévet/évadot is velünk! Íme, két remek ajánlatunk őszre!

jemol_1.jpg

Az október 31-i A nép ellensége c. előadásunkra vendégül látunk
összesen 20 diákot és tanárt 100 Ft/fő jegyárért! Előadás után pedig
beszélgetünk Ibsenről, a színházról, a társadalomról, s ami még felmerül.

Color House c. interaktív előadásunk 10 Fészek Színház jeggyel „kifizethető",
így nem kell mást tenni, mint megnézni nálunk egy előadást repertoárunkból,
majd elhívni minket iskolájukba, s élvezni a 45+90 perces előadást és foglalkozást!

DSC_4280.jpg

Color House (Tóth Ágoston és Gallai Dávid)

Kamaszspecialisták vagyunk. Évtizedek óta foglalkozunk a korosztállyal, színházpedagógiai módszerünk eredményeképpen úgy az egyén, mint a közösség is rövidtávon akár, de a jövőnek szólva tud fejlődni fészkünkben. Próbálunk olyan lehetőséget biztosítani a középiskolás korosztálynak, mely segítségével megszereti a színházat, megérti, elfogadja létjogosultságát, de ugyanúgy: megismeri, megszereti önmagát, korosztályát, elfogadja a játékszabályokat, megérti, miért is jó felnőttnek, gyereknek, vagy akár - az átmeneti néhány évben csak - kamasznak lenni. Drámáink az életről szólnak. Szószínház vagyunk. Mesélünk, a (szín)történetekkel olyan kérdéseket feszegetünk, melyek a jelen társadalmi problémáira reflektálnak. És válaszokat keresünk - együtt a nézőkkel -, hiszen másik specialitásunk az előadások utáni interaktív beszélgetések, vagy mindezt kibővítve: komplett foglalkozások egy-egy előadásra épülve.

Szeretettel várjuk előadásainkra, vegye igénybe kedvezményeinket!

Üdvözlettel,
Jendrics Anikó
társulatvezető

DIÁKOKNAK AJÁNLOTT ELŐADÁSAINKRÓL

HUN VAGYUNK? (70 perc) 9. évfolyamtól ajánlott
november 4. hétfő este 7 óra
A magyarok eredetét kutatja néhány fiatal: színház a színházban. Lehetetlen küldetés! Egy igazi diákelőadás, diákoknak, diákokkal. (S egyben egy komolykodó, de komolytalan történelem óra!)

1001 [Az Ezeregyéjszaka Meséinek felhasználásával] (90 perc) 9. évfolyamtól ajánlott
október 30. szerda este 7 óra
november 11. hétfő este 7 óra
november 28. csütörtök este fél8
Mese egy vak koldusról, akit kifosztanak, egy ifjúról, akinek egy buliban hatalmas vagyont ígérnek, egy másik ifjúról, aki becsületesen beismer egy gyilkosságot, egy lányról, akinek lecsukják a szeretőjét, egy féltékeny férjről, akinek feleségét besúgja a papagáj és egy fiúról, Aladdinról, akinek egy napon ölébe hull a szerencse és végtelen hatalomra tesz szert. Igyekszünk ezekben a történetekben egy olyan közös élményt találni, amiért érdemes elmenni színházba, ami nem tőlünk távoli dolgokról beszél, hanem egymásról, egymásnak, ötletesen és játékosan.

A NÉP ELLENSÉGE (70 perc) 9. évfolyamtól ajánlott
október 31. csütörtök este 7 óra
november 13. szerda este 7 óra
Henrik Ibsen drámája a Fészek Színház színpadán. A helyszín: egy békés fürdőváros Norvégiában (azaz bárhol a világon).
A felszín alatt azonban forrong a mély. Azaz nem is forrong, csak hirtelen kitör. Kit, mit fog elsodorni? A társadalom tényleg olyan, mint egy hajó? A jog mindig a többség oldalán áll? A száz évvel ezelőtt játszódó történet aktualitása meghökkentő. A kérdésekre válaszokat ki adhat? A társadalom vagy az egyén? Nem mindegy!

AZ UTOLSÓ MAGYAR (140 perc / egy szünettel) 10. évfolyamtól ajánlott
decembertől műsoron!
Egy elképzelt világba varázsolja nézőit az előadás, ahol a demagógia olyan szintjén kerülnek felszínre kérdések - s talán a válaszok is-, amilyenre a jelen nem adhat megoldást. És mindeközben hangosan lehet röhögni a főhősökön, az izmusokon, s önmagunkon. Mégis szerethető történet ez rólunk, magyarokról.

HALHATATLAN (90 perc) 11. évfolyamtól ajánlott
november 7. csütörtök este 8 óra
november 18. hétfő este 8 óra
november 19. kedd este 7 óra
Cziczó Attila drámája a férfikor küszöbén átzuhanó, a lebácsizás ellen lázadó ember története, aki a halál és/vagy öregség közelgő rettenetétől megbokrosodva próbálja helyre tenni életét. Nehéz eldönteni, hogy a néző sírjon vagy nevessen a hatvanon túli férfiember megpróbáltatásain, amihez a „csupanő" családja asszisztál: ki kedvesen, ki utálatosan, de mindenképp az ellenkező nemre, s nem az igenre helyezve a hangsúlyt. A főhős szerepében Bezerédi Zoltán brillíroz: szerethető, esendő Döncije egy nagyon is élő és mai tükörképe a férfitársadalomnak. Partnerei - a cinikus feleség (Andai Kati), a meg nem értett nagylány (Szalay Marianna) és az öröklázadó unoka (Bűdi Annamária) - pedig mindent megtesznek azért, hogy igazi sírós-nevetős happy enddel záródjék a meglehetősen életszerű, mégis mesésen csodás színdarab: „Fegyverrel ment Baba, villával, kanállal, harcolni indult, de játszott csak a Halállal."

GABRIELLA TIZENNÉGYSZER (80 perc) 11. évfolyamtól ajánlott
november 3. vasárnap este 7 óra
november 20. szerda este 7 óra
Egy izgalmas, szinte krimiszerű dráma a kiszolgáltatottságról, a hatalomról, a szeretetről, s a bosszúról. Megrendítő, durva, zsigerekre ható színház. Hol az igazság? (Van igazság?)

COLOR HOUSE ( 45+90 perc) 9. évfolyamtól ajánlott
megrendelhető iskolákba, osztályoknak, csoportoknak
Az előadás tiszteletdíja: 15.000 Ft + szállítási- és utazásiköltség.
Miklós Máté, fiatal szerzőnk, a színházi élményt dolgozta fel szösszenetében. A két szereplő szinte valamennyi kapcsolati lehetőséget bemutat, mit ember és színház együtt átélhet. Az előadás különlegessége mégsem maga a színpadra tett játék, hanem az azt követő interaktív foglalkozás, amikor alkotók és nézők együtt élik át és/vagy újra a látottakat, a már korábban megtapasztalt hatásokat, vagy éppen az új lehetőségek vizeire eveznek. A közös foglalkozás végeredménye néhány együttesen létrehozott komoly vagy vicces jelent, valamint a szerző által a helyszínen megírt versecske helyben dramatizált színpadi változata. Kihagyhatatlan!

12.jpg

1001 (Cselle Gabriella és Tyroler Cintia)

Következő havi műsorunkat honlapunkon találja meg!

Minden előadás után moderált beszélgetésre várjuk a 10 főnél nagyobb csoportban érkező diákvendégeinket és kísérőiket.Amennyiben egy adott időpontban - akár délelőtt, tanítási időben - nézné meg egy csoport valamelyik előadásunkat, úgy annak az ára 36.000 Ft. (max. 36 néző!)

Jegyáraink:
Felnőtt - 1800 Ft
KEDVEZMÉNYES JEGYEK - CSAK ELŐVÉTELBEN SZÍNHÁZUNKBAN:
OlcsóJegy - 1000 Ft
Diák10 - 900 Ft (csoportjegy 10 vagy több nézőnek)
DIÁKBÉRLET* - 3500 Ft / 5 előadás

*szabadbérlet, azaz bármelyik előadásra felhasználható! (egy bérletet egy előadásra csak egy fő vehet igénybe!)
Ha például 8 bérletet vásárol egy iskola, az azt jelenti, hogy 5 alkalommal egy nyolcfős csoport 700 Ft/fő jegyárért nézheti meg bármelyik előadásunkat - akár ugyanazt ötször!)