Kabaré cunami / 'FészeKabaré' próbanapló

Összegyűltünk a pénteki próbára. Minden szereplő kényelembe helyezte magát a terem különböző bútorain. Vártuk, hogy folytassuk a munkát. Végre kirajzolódott az előadás struktúrája. Legutóbb összegyűjtöttük a gondolatainkat. Kreatív ötletek, kabaré és vicc foszlányok bukkantak fel elménk mélyéről. Miután összeollóztuk az ötlethalmazt, szelektálni kezdtünk.

kabareproba2.jpg

Guszti és Dávid

Kiderült, hogy mit használunk fel és mi az, amivel inkább nem károsítjuk saját és környezetünk egészségét. Voltak nagyon meddő ötletek, és humortalan megvalósítások. Ezek le is morzsolódtak. Túlnyomó részt a minőség dominált. Kezdett felragyogni a jövőbeli előadásunk felépítése. Nagy örömünkre a gyakorlat szintjére emeltük a papírra vetett tippeket, és már számomra is nyilvánvalóvá vált, ha továbbra is ennyi energiát fektetünk bele, nagyon jó produkciót láthatnak a nevetni szándékozó nézők.

Sokat röhögtünk és élveztük közös munkánk minden percét. Mindenkiben látom a lelkesedést és azt, hogy érezzük, nincs könnyű dolgunk a kabaré műfajjal. Nehéz őszinte nevetésre bírni embereket különböző jelenetekkel. Ennek ellenére hajtunk és igyekszünk megvalósítani a tervet. Fejlődő darabunk egy stíluskeverék: intellektuális humor, morbid vicc és a totális alpáriság vegyülete. Ez a mix erős hatással lesz a nézők rekeszizmára.

Az adoptált darabok mellett lesznek teljesen saját szerzemények is. Férfi, mint élőlény elemzése, kínai robotlány, egyszemélyes attrakciók, énekelni nem tudó énekes és a számomra legintenzívebb élmény a szerelmespárról szóló rész, akik egy kuponnal ingyen mehetnek párkapcsolati terápiára. Kitalált karakterek bőrébe bújva improvizáltunk. Elképesztő történetek és helyzetek jöttek létre, ahogy azonosultunk felvett karaktereink habitusával. A vége, természetesen, nevetésbe torkollott.

Haladunk tovább és várjuk, hogy kiforrja magát mindaz, amit szeretnénk megvalósítani.

Hajrá FészeKabaré! Éljen a nevetés!