Den sista ungraren / 'Az utolsó magyar' próbanapló

Titeln fångar mig direkt. Historien kring denna pjäs är förtrållande. En tidsmaskin som tar runt publiken till olika situationer.

A szerkesztő: Lindberg Carolina a társulatunk Svédországból érkezett tagja, 'Az utolsó magyar' stábját erősíti. Megkértem, hogy svédül írjon egy próbanaplót. Azt viszont nem mondtam el neki, hogy ezt beteszem egy közismert online fordítóba, és a program végtermékét, mely néhol igazán furcsa fogalmazási módszerekkel él, is kirakom a svéd szöveg mellé. Lássuk, mi lett belőle.

carolatakarit.jpg

Själva synen av scenen är unik. Scenografin, kläderna, sminket, rekvisitan, ljuset och musiken är väldigt speciell och intressann att titta på. Jag har fått i uppgift att stå för hår och smink. Jag har tidigare jobbat med hår och smink inför olika föreställningar i Sverige. Nu får jag äntligen visa mina erfarenheter till Fészek Teatern. Förra veckan fick jag se akt 1 och nyligen akt 2. För att kunna avgöra vad för hår och smink som behövs måste man se hela pjäsen. Pjäsen kräver extra jobb eftersom det sker mängder av förändringar. Som ett exempel finns en karaktär som är 40 år men ser ut som en 20 åring tack vare „magi”. För att behålla sitt utseende måste hon dagligen smörja sig med en speciell kräm. När hon under pjäsens gång hamnar i ett trauma ger hon upp. Därför åldras hon och hennes äkta ansikte visas. Där är en uppgift: att sminka rynkor. Inte tala om alla sår och allt blod som ska fixas.

Jag är otroligt taggad. Pjäsen är inte färdig och jag har bara sett halvklara repetitioner men jag älskar pjäsen redan. Repetition av akt 2 gick inte alls så bra som akt 1. Därför uppstod det en hel del problem. Visserligen var skådespelarna kanske trötta och regissören irriterad på alla saker som måste avgöras men jag vet att det kommer gå mer än fantastiskt. Repetitioner handlar om detta. Att om och om igen hoppa över hinder. Gruppen som jobbar med denna föreställning funkar så bra ihop. Denna energi. Jag är faktiskt stolt över att på sätt och vis få ta del av denna grupp.

På tisdagen ska vi bara fokusera på hår och smink. Ancsi har handlat olika slags sår och flera paket med fejk blod. Vi ska prova på allting. Sedan gäller det att räkna ut hur mycket tid vi har på oss att sminka under pjäsen. Att sminka ett öppet och blodigt sår på 2 minuter är inte lätt. Men vi fixar allt! Det kommer bli en häftig upplevelse! Jag är oändligt nyfiken på att få se publikens alla olika ansikten när ljuset återigen tänds och publiken får klappa sina händer. Efter akt 1 kände jag hur tårarna ville sprängas ut ur mina ögon. Jag beordrar er att se denna pjäs! Den sista ungraren.

És most nézzük, a fordító által alkotott szöveget(megjegyezném, néhol szerintem abszolút nem azt írhatta a szerzőnk, amit látunk majd.

"A cím ragadja meg közvetlenül. A történelem e darab förtrållande . Az időgép , hogy azon a közönség körül a különböző helyzetekben.

A puszta látványa a jelenet egyedülálló. A díszlettervezés , jelmez , smink , kellékek, világítás és a zene nagyon különleges és intressann nézni. Arra kértek, hogy álljon a haj és a smink . Dolgoztam haj és smink a különböző előadások Svédországban. Most végre mutatni a tapasztalatom a Fészek Színház . A múlt héten kaptam, hogy évi 1 és ACT nemrég második Meghatározni, hogy mi a haj és a smink szükséges látnia kell az egész darabot. A játékhoz extra munkát , mert úgy sok változás . Például , van egy karakter, aki 40 éves, de úgy néz ki, mint egy 20 éves , köszönhetően a "varázslat" . Ahhoz, hogy a megjelenése , azt kell naponta kend magukat egy speciális krémmel . Amikor ő volt a lejátszási idő végül egy trauma feladja . Ezért a korban ő és igazi arcát mutatja . Van egy feladat : alkalmazni smink ráncokat. Nem is beszélve a sebeket és a vért , amely rögzíteni fogják.

Én hihetetlenül izgatott . A játék még nem ért véget , és én csak láttam félig tiszta próbák , de én szeretem a játék már . Ismétlése törvény 2. közel sem volt olyan jó, mint évi 1 . Ezért nem volt sok probléma . Kétségtelen, hogy a színészek is fáradt és bosszús igazgatója minden dolog, hogy meg kell dönteni , de én tudom, hogy fog menni , mint lenyűgöző. Próbák erről. Ez újra és újra átugorjuk az akadályokat . A csoport dolgozik ezen a kiállításon működik olyan jól együtt. Ez az energia . Én valóban büszke arra, hogy olyan módon vesz részt ennek a csoportnak.

Kedden , akkor csak összpontosítani haj és smink . Ancsi járt különböző sebek és több csomag hamis vér . Megpróbáljuk mindent. Akkor meg kell kitalálni, hogy mennyi idő van ránk , hogy ki a játék. Ahhoz, hogy fel a nyílt , véres seb 2 perc alatt nem könnyű. De mi hoz mindent ! Ez lesz egy jó élmény! Én végtelenül kíváncsi , hogy a közönség a különböző arcokat , amikor a fény ismét kigyullad , és a közönség tapsoltak . Után évi 1, úgy éreztem, a könnyek is tört ki a szemem . Megparancsolom, hogy ez a játék ! Az utolsó magyar."

Címkék: próbanapló