Szín/Ház

heti_szerkeszto.jpg

Color House... Érteeed! (Szmájli.) Színes ez a mi házunk. (Is.) Belakjuk, használjuk, s élvezzük. Mert itt a tavasz!

szinhaz.jpg

Valamiért úgy alakult (ki) nálunk, hogy erős a nyárvége és az ősz, majd a tavasz. A telet sem alusszuk át, de valamiért tompábbak vagyunk a hidegben. De régen is volt a Gyenge vagyok! (Apropó: hamarosan megnézheti az is, aki annak idején lemaradt róla. Igaz, hogy vásznon, felvételről, de újra műsorra tűzzük. Hogy mikor? Mondom: hamarost!)

Bár kevés az előadásunk havi szinten (hat-nyolc-tíz), az időnk szabad részének nagyját mégis a Jemolban töltjük. Csak úgy. Csak a színházért.

Készülünk a színházi éjszakánkra, mert nem ám csak annyi lesz, hogy beöltözünk tizenkét órára, hanem valami újjal is megörvendeztetjük a nagyérdeműt. Ez lesz a Comment Lájv. Már próbáljuk. Könnyű, mert vicces, felszabadító, s (szinte) tét nélküli. (Ki ne szeretne röhögni a valóvilágosok hülyeségein?) És még Húsvét előtt valami komolyabb újdonsággal is kimerészkedünk a mozgásszínházi piacra. (Mov(i)e Stars!) Stubnya Béla vezetésével mozognak az ifjak. Ez már kicsit komolyabb mulatság, bele is borulnak rendesen a színészkéink. S a nagy trióról, a Color House három férfiújáról nem is beszélve! (Vagy igen?)

Sajna egyre kevesebben vagyunk. (Vagy szerencsére?) Mert bizony a Fészek Színház megkomolyodott. Egyre jobban igénylik produkcióink a figyelmet, akarást, tanulást. Lehet, hogy ez lett az első négy év eredménye? (Nem rossz célteljesítés!)

Mert a játékosan megmártózó fiatal útkeresők a színházban megtalálták a célt. A munka örömét. A szabadakaratot, haha. Sokat segített, hogy egyre "komolyabb" színházcsinálókkal vagyunk körülvéve. (Béla, Andai Kati, Bezerédi Zoli, Szalay Marianna stb.) Akik - szerencsére - nagyon is komolyan veszik a műhelymunkánk értékeit. S így, együtt vagyunk "A" Fészek Színház.

Szóval, így állunk. Köszöntjük a tavaszt. (És annyi-annyi-annyi minden van/lesz még!)

Arról most (még) nem írok, hogy most már véglegesnek tekinthető, hogy a szakma, a politika és az összes színházas komoly izéság teljesen kihagy bennünket a pénzes játszmákból. (Azért nem írok, mert van ötletünk, hogyan lehet így is működni. Túlélni stb.)