Az öreg Valcz éjszakái

Volt egy barátom. Egyestés. Lehet, hogy ez nem is igazi barátság. Csak egy nagy találkozás. Ma már kevesebbet gondolunk rá, pedig ha másképp alakul, nap mint nap együtt lennénk! Nem így lett. Senki sem lehet halhatatlan. Utolsó ajándéka Bezerédi Zoli lett. (Köszönjük!)

vp.jpg

Vallai Péterről mesélek. Az öreg Valczról - ahogy a szakma hívta. Pertuban volt mindenkivel, aki számít. Majdnem Döncit játszotta nálunk, de helyette inkább meghalt.

Egyszer találkoztunk, átbeszéltük a jövőt. Sok fröccsöt ivott, és sokat mesélt. Nagyon sokat. Annyit, hogy nem tudom elfelejteni. (Mekkora teher lehet egy életen át ismerni őt?)

Mesélt az éjszakai színházukról is. Hogy ő volt-e az ötletadó, vagy más, már tényleg nem tudom. Benne volt. Nyakig.

Sokat gondolok Vallai Péterre. Szimpatikus, értelmes, érzelmes, akaratos, magabiztos színész volt. Ám azon a délutánon-estén, mikor fröccsöztünk a BAH-csomópontnál, egy apámkorú férfi ült velem szemben, aki a színháziak közül elsőként emberszámba vett engem - és most nem számítom ide Andai Katit, aki azért sokkal több nekem, mint a színháziak egyike. Nos. Ezt a gesztust nagyon köszönöm neked, Péter.

Szeretnék emlékezni rá, hogy senki se feledje el, ki is volt ő. Ezért ellopjuk az éjszakai színház(á)t, s egy hónapig késő esténként nyitjuk ki a Jemolt, és előadásaink után eldumálgatunk a nyáreleji csillagos ég alatt. (Mert belátszik az éjszaka hozzánk!) És ha úgy alakul, róla is beszélgetünk. Hiszen sokan közülünk jobban ismerték, mint én...

Ez lesz májusban. FRIDAY NIGHT THEATRE! (Nagyon menő cím!) És lesz még egy újítás: teszteljük az új, kezelésiköltség mentes internetes jegyvásárlást! Na?

S akkor a hivatalos beharangozó...

A Fészek Színház évadzáró előadás-sorozata a FRIDAY NIGHT THEATRE! Minden pénteken este 10 órakor kezdődnek az előadások, a repertoár pedig a legszínesebb, amit egy mindenkitől független színház nyújtani tud.

 

Május 2-án jazz+színház: OLÁH KRISZTIÁN TRIO! A fiatal zenészek műsorukban elsősorban az 50'-es és 60'-as évek jazz örökzöldjeit elevenítik fel. Ezúttal a Fészek Színház kamaratermében játszanak, kihasználva a színház nyújtotta varázslatos atmoszférát és az éjszaka semmivel sem összehasonlítható hangulatát. Színes és egyedi koncertre lehet számítani!
A zenekar tagjai: Oláh Krisztián – zongora, Schildkraut Vilmos – bőgő, Serei Dániel – dob.
Belépő: 1000 Ft / diákoknak 500 Ft

okt.jpg

 

Május 9-én Mándy Ildikó és Társulata vendégszerepel a Fészek Színházban: HAMLETTEK KLUBJA 2.0!
Shakespeare Hamlet c. drámája alapján készült kétszereplős változat, amelyben két Hamlet vitatkozik és érvel…
Kövesdi László és Stubnya Béla játsszák el a két Hamletet, vagyis a Hamlet monológokból és párbeszédekből összeállított saját(os) Hamlet verziót.
Az előadás rendezője Mándy Ildikó, Harangozó-díjas koreográfus.
Belépő: 1000 Ft

hamlettek.jpg

 

Május 16-án Bezerédi Zoltán Esterházy-estje várja a pikáns történetek kedvelőit! Már a cím is egy kész regény…
A KÉKSZAKÁLLÚ HERCEG CSODÁLATOS ÉLETE... ESTÉBÉ ESTÉBÉ ESTÉBÉ…
Az író ír, a színész mesél: “Egyszer volt, hol nem volt, orális közösülésen innen, szodomián túl, ott, ahol a kurta farkú Kékszakállú túrt, élt egyszer egy kelet-, illetőleg kelet-közép-európai Kékszakállú, egy centráljurópblaubart. Boldogan élt, míg meg nem halt. Erről tudnék még mit mondani."
Belépő: 1000 Ft

bezeredi.jpg

 

Május 23-án a GABRIELLA TIZENNÉGYSZER c. dráma zárja az éjszakákat és a Fészek Színház 2013/2014-es évadát.
A viharos hegyen áll egy ház, a ház előtt egy autó. A házban négyen várják, hogy a feszültség egy hatalmas robbanással kicsúcsosodjék: egy nő, két férfi és a pisztoly. (Villany nincs, a telefon is néma.) Bumm...! Felkavaró történet a hatalomról, a megaláztatásról, a szerelemről, s a bosszúról. A néző csak ül, s mozdulni is alig mer. És a háttérben szól a dob. Drámai thriller. Borzongató dráma. Kész krimi!
Belépő: 1000 Ft

 

fnt_2014.jpg