"Egy napom" - hétfői cziczóságok

Csak az érdekesség kedvéért elmesélem a múlt péntekemet. 2015. november 20., íme...

czatti_1.jpg

6.45. Ármin helyett Dani ébreszt, mert kosáredzése van reggel, így mindenkinek jelzi, mennyire friss. Szemeim lassan nyílnak, szerencsére kávém már előkészítve - by czarmin -, egy falat kifli után cigi a teraszon. Hűvös van.

7.35-kor Ármint kiteszem a suli előtt, megyek Anikóért. Közben Fialát hallgatok  Joreget. (Ármin imádja!)

9-kor érünk a színházba. Anikó macska létszámellenőrzést tart, én bekapcsolom a kávégépet. Várok. (4 perc, mire felmelegszik a víz.)

9.05-kor kávé és cigi a.... az utcán, a kijelölt dohányzóhelyen.

9.20-kor bekapcsolom a laptopomat.

9.30 Elindult! E-mailek, honlap (át)alakítás, facebook események megosztása stb. Kikészítem a Weekend szövegkönyvet is, van vele dolgom elég!

10.15-kor hívnak egy öregek otthonából, hogy jönnének az olcsó Iza és Krisztiánra, de le kell lomboznom őket, hogy már nem férnek be. Nem értik.

10.20 Hátramegyek a színházterembe: ott állnak még az előző esti Jonatán díszletek. Ki kellene pakolni! Hm. Egy kólát veszek inkább, s jöhet a cigi. (A negyedik.) Azért egy bárszéket legalább előre viszek.

10.30 Eszembe jut, hogy Daninak nem mondtam el, milyen zenéket képzeltem a Weekend-be. Ezért leírom és elküldöm facebookon.

10.35 Megint Iza miatt hívnak, megint elmondom, hogy teltház. Nem értik. (Kicsit pipák is.)

10.45 Anikóval kávézunk, cigizünk, s átbeszéljük a jövő hetet: hétfőn délelőtt jön a KIMI-s különítmény, délután/este Weekend próba. Kedden nyugdíjas támadás, hiszen Iza és Krisztián. Szerdán megint próba, csütörtökön megint Iza, péntek próba, szombaton Gabriella tizennégyszer, vasárnap Mikulás próba. (Meg kell írnom addigra a párbeszédeket!)

11.10 Kezdem a pakolást a teremben. Lassan megy.

12.00 Anikó szól, hogy menjünk az OBI-ba. Legalább ebédelünk is. Elmegyünk.

12.20 Dani válaszol facebookon, hogy nekiáll zenéket keresni. Jó. (Beszélgettem a fiammal, hehe.)

13.00-ra érünk vissza. Egy gyors cigi (sokadik), s megyek hátra pakolni.

13.10 Eszembe jut, hogy inkább a Weekend fénytervét csinálom meg, biztos ami biztos! A pakolás amúgy is ráér!

13.45-kor azt veszem észre, hogy gmailezek egy újságíróval bizonyos fotókról. (Hogy kerültem a gép elé?)

14.30 Kész a fényterv! De... ha... már Weekend, akkor bekapcsolom a szintit, s lepötyögök néhány motívumot, ami a fejemben jár napok óta. Nem stimmel, inkább hagyom. Vissza a terembe!

14.50-kor újabb nyugdíjas hív: sajnálom, de kár, kicsi a terem, sok az érdeklődő stb.

15.20-ra nagyjából kipakolok mindent, a nagydobogókkal megvárom Miklós Mátét. Kellene bevilágítani a Gabriellát! Előtte cigi.

16.10-kor csönget Tamás, elég korán érkezett! (Ő játssza a férjet az előadásban.) Beszélgetünk kicsit. Szoktunk.

16.30 Nincs mese, létrát elő, elkezdem a világítást. Közben eszembe jut, hogy meg kellene nézni, mennyi néző lesz. Gyorsítok.

16.40-kor belépek a jegy.hu rendszerbe: teltház. Hm. Vissza a fényekhez!

17.10 Éppen cigizek, amikor csönget Béla. (Doktor a szerepe szerint.) Elmesélem, milyen volt tegnap a Jonatán. Ettől megijedek, mert volt egy kisebb hangbaki. Futás a terembe ellenőrzésre!

17.20 Minden kész. Közben megjött Zsófi (Gabriella) és Máté (Miklós), egy cigi, s pakolunk!

17.30 Bélával viszünk egy dobogót, s lelkesen beszélgetünk.

17.45-re minden dobogó elszállítva, Máté felrakta a tükröket is. Rengeteg időnk van még!

17.46 Egyesével felkapcsolom a hangulat világítás valamennyi lámpáját, bekapcsolom a jegyes gépet és a videóbejátszót is. 

17.55 A laptomomon éppen a naptárba írogatok (hogy kerültem oda?), amikor hív Dávid, hogy este jön ügyelni. (Jegykezelni.) De jó!

18.10 Pánikszerűen beugrik, hogy jövő héten még rohadt sok feladatom van, mégsem tudom elkezdeni a Happy New Yorkot. Ezért bezárom inkább a word fájlt, s megyek cigizni. (Nem egészséges pálya ez a színházasdi!)

18.25 Nyomok egy feketeözvegyet. Csak úgy.

18.30 Összeírom a jövő heti feladatokat: zenéket megírni a Weekendhez, szerezni valami művért, megcsinálni a nagykanapét, hogy tudjunk próbálni, három kockát befeketíteni (50x50x50-esek!), kipróbálni a par-lámpákat átállítva, legalább egy vázlatot írni a Happy New Yorkhoz, a Mikulás előadásokat lefixálni, néhány óvodába elmenni szórólapozni, a januári előadások időpontja véglegesíteni (kb. 30 emberhez kell alkalmazkodni!), megírni a hétfői blogomat, Danitól elkérni a zenéket, megvágni őket, felvenni a csütörtöki Izát, aztán megvágni, plusz a múlt héten felvett Callgirlt is megvágni, megcsinálni a két trailert, beszélni Balával, hogy üljünk össze a Kosztolányi darab miatt (ősszel lesz Bezerédi Zolival, Andai Katival, s Tiával!), meg Anikó is szólt, hogy egy nagybevásárlás is időszerű lenne: valamelyik délelőtt talán! Ja, és kedden jön Kata!

18.55 Kétségbeesetten ülök le cigizni: hogy csinálom ezt meg?

19.00 Mindenki cigizik - Tamás nem! -, jó a hangulat. Béla kér egy jegyet, kinyomtatom. Visszamegyek, még ott vannak. Végre "csak úgy" telik az idő!

19.10 Lepróbáljuk a nyitójelenetet. Belép Serei Dani. Meglepő! Röhögünk.

19.23 Dani még dobot pakol.

19.28 Megjött az első néző!

19.31 Egy perc késéssel indítom a nézőfogadó videót.

19.58 Első gong, 10 perc múlva kezdünk. S.Danival előremegyünk kólázni. Nincs aprója, szerzek neki! (Plusz én egy cigi.)

20.08 Gong! Nézők leülnek, Dani is a helyén, elindul az előadás. Közben Cz.Dani elküldte a zenéket - rengeteget! -, kezdek megnyugodni.

Már csak néhány kellemes óra, s vége a napnak! (Ezekről személyiségi jogok miatt nem írok. Hahahaha...) Amúgy nyomasztó, s egy néző szerint szürreális élmény volt a ma esti Gabriella tizennégyszer. Hm... Jóéjt!