Következő programjaink: jönnek az Iluskák

Egymásnak tartott, mozgalmas tréningek töltik ki éppen a Fészek mindennapjait, de ez a zárt sorozat a jövő héten a végéhez érkezik. Jön az értékelés, majd új fába vágjuk a fejszénket: Petőfi Sándor János vitézébe. Bár ezt is alapvetően az egymással való foglalkozás, az önmagunk trenírozása okán vesszük elő, de ezúttal már az is a céljaink között szerepel, hogy olyan produkció(ka)t hozzunk létre, amiket Ti is megnézhettek, nektek is szólnak.

A tréningek elengedhetetlenek voltak, hiszen új csapat vagyunk, sok új taggal, ráadásul ez az első komoly évadunk. Rengeteget kell még tanulnuk, fejlődnünk és akarunk is - ugyanakkor ez (ha minden jól megy) örökre így marad, hiszen a színház lételeme a folyamatos tanulás, az új utak keresése. A képességink határait keressük és igyekszünk tágítani azokat, próbáljuk megismerni a saját közösségünket és annak szabályait is, ugyanakkor - színházról lévén szó - elengedhetetlen, hogy ezt megfelelő formákba öltve elétek tárjuk, megosszuk tapasztalatainkat, kérdéseinket, kétségeinket.

Úgyhogy most következnek az Iluskák - ez lett a projektcím. Rögtön kettő is: először társulatunk új tagja, Nyulassy Attila dolgozik a többiekkel (a bemutató áprilisra van kitűzve), utána Jendrics Anikó, egyik társulatvezetőnk következik, június elejei bemutatóval.

És hogy mire számíthattok? Mindenre, ami nincs a János vitézben, hiszen ez az egyik fő jelszava is a projekteknek: ami kimaradt. A másik biztos, hogy Iluskát mindkettő előadásban Bűdi Annamária fogja játszani. Egyébként meg bármi megtörténhet. A tervek szerint ezeket csak egy-két alkalommal fogjuk játszani, de úgy ítéljük meg, hogy jól sikerült és Titeket is érdekel, akkor még az is lehet, hogy felvesszük őket a repertoárunkba. Itt pedig majd olvashattok a munkálatokról. Hamarosan érkezik Nyulassy Attila szinopszisa, tervekkel, ötletekkel, feladatokkal, majd próbanapló, színészektől és a rendezőtől egyaránt. Kövessetek minket és láthatjátok, hogy készül egy előadás, mit jelent a színésznek, mit jelent a rendezőnek és mindettől eltekintve: mit jelent nektek. Izgalmas lesz összehasonlítani ezeket, megnézni, hogy honnan hová jutottunk, megvalósultak-e az elképzeléseink és hogy mindehhez képest Ti mit láttatok benne.