"Bármikor jöjjenek ismét!" - Színészélmények

2011. november 14. - Iskolapélda

------------------------
Kedves Kollegák!

Mily pompás, hogy mindnyájan olyan elkötelezett odafigyeléssel olvassák a mi kis történetünk összegzését!

Gábor segítségével írom ezt az úgynevezett í-mailt, mivel, mint tudják, a számítógépekhez nem értek.

Az én időmben, még nem ez ment. Szocialista módra, papírra írtunk, papírra gépeltünk, és ha valamit ki akartunk hirdetni a kollegégáknak, volt egy üzenőfal, amelyre kitettük a tájékoztatást, és mindenki olvashatta. De most? Más idők vannak már.

Tehát, (most vette át Gábor a gépelést, mivel hihetetlen kimerítő volt ez), az összegyűlt társaság nagy energiával kezde az előadást. Mi több, megismétlődött a legjobb dolog, mi történhet előadás előtt, és egy 10 perces kis micro-és-macro szórakozás volt, tácoltunk. Ez kellőkép felengedte a feszültséget. Ne aggódjanak, a tánc méltóságteljes volt. Igaz, Árpád táncmozdulatai meglehetősen rángatottak voltak (mivel, mint tudjuk, küzd egy két megnehezítő kondícióval), látni őt ily bohócos hangulatban, majdnem el is felejtettem a testdermesztő félelmet, amelyet a jelenlétében szoktam érezni. .

A publikum... hát a publikum... nem találok szavakat. Eddig még sosem volt, hogy ily hahotával fogadták volna szinte az egész előadás menetét. Volt egy kedves hölgy, amelynek egy kicsit féltettem az egészségét, mivel bizonyos pillanatokban úgy kacagott, hogy alig kapott levegőt, és hallottam a hörgő, kapkodó légvételét, és biztos vagyok benne - ha rálátnék a publikumra -, hogy könnyesre nevette magát a színpadon kialakult kvaterkázástól. Az előadás nem is mehetett volna jobban.

Kedves kollégák, és kedves Publikum!

Köszönöm Önöknek ezt a végtelenül megható élményt, amelyt az előadás hozott nekem. Bármikor jöjjenek ismét!

Az Iskola kapuja, Önök részére, mindig nyitva áll.

Engedjék meg, hogy hadd...

UI: Az Igazgató úr nagy iramban elhagyta a Szerverszobát, mivel fontos telefonhívása volt. Távozása alatt az orra alá mormogta a következőket: Türelem. Méltóság. Áldozatkészség.

Kedves üdvözlettel,
András Gábor (Zoltán)
------------------------

Köszönöm,
Ján