"Premiernap" - Színészélmények

2012. március 3. - nem/más

Olyan távoli időpontnak tűnt decemberben március 3. ...

Eljött a nagy nap! Izgulni kéne, nem? Mégis csak premier. Mindenki izgul, én meg csak azon agyalok, el ne aludjak. Készülődés elkezdődik. Miközben sminkel minket Ancsi, szöveget mondunk össze. Még mindig semmi izgulás, próbálom magamat hergelni, de felesleges. Álmosság/fáradtság legalább elmúlt, haladunk. Kellékek a helyén. Öltözőben gyors premier ajándékkészítés.  Készen állunk, hogy megmutassuk a nézőknek, mit is alkottunk!?


(fotó: Gime)

Aggasztó zene, fény leúszik, sötétségben beosonok. Mit is hiányoltam? Fény feljön és elkezd zakatolni a szívem, csak be ne remegjen a kezem! Nézőtéren pontosan tudom ki, hol ül, mégis arctalan emberek.

Végigcsináltuk fegyelemmel, figyelemmel. Hosszúnak tűnik az előadás, aztán pikk-pakk, a végén vagyunk. Felfoghatatlan.

Nem csak premiernap volt. Születésnap (Boldog Születésnapot utólag még egyszer, Clau!), és "Fény nélkül nincs élet..." kiállítás, ami a siketek és nagyothallók által készített képekből áll. Sokan voltunk, a társulatból is (köszönjük a háttérben a segítséget nekik), aztán szép lassan elszállingóztak az emberek.

A végén már csak nyolcan maradtunk. Szeretem, amikor ilyen családias a hangulat. Másnap hajnalban kerültünk ágyba és elkezdődhetett a pihenés.