Évadnyitó sajtóhír

Ősszel harmadik teljes évadát kezdi a Fészek Színház. Az Orczy úti kisszínházuk – Jemol – az idei szezonban is sokszínű repertoárral várja vendégeit, minden korosztály igényét kielégítve. Az idei évad újdonsága, hogy a színház előadásaira immár bérleteket is lehet vásárolni.

szabolcs_nep1.JPG

A nép ellensége

A Fészek Színház célja a 2012/2013-as évadban továbbra is játszó és néző kapcsolatát erősíteni, a színpad és nézőtér közötti teret közelíteni. Szeretnénk, ha nézőink az „akár én is lehetnék" élménnyel térnének haza tőlünk, és itt ennek az érzésnek többrétű értelmezésére gondolunk. Darabválasztásaink és színházi bázisunk infrastruktúrája is segítségünkre vannak ebben. Színdarabjaink mai társadalmunk – ezen belül is tematikusan a különféle korosztályok – jelenségeivel foglalkoznak. Kérdéseket vetünk fel, melyekre a válasz megfogalmazódhat az előadás alatt a nézőben, de akár előadás után társalgónkban, közösen beszélgetve is gondolatokat cserélhetünk. Játszó és néző. Ember és ember. Kérdések és válaszok. Nézőpontok, vélemények, tapasztalatok. Tőlünk előadás után nem kötelező elmenni – mesélt terveikről Jendrics Anikó, társulatvezető.

gyenge_zsofi1.jpg

Gyenge vagyok

Az évadot szeptember 28-án rendhagyó évadnyitóval kezdi a Fészek Színház: a 'Gyenge vagyok' című előadásra – a színház műsorán harmadik éve szereplő családi drámára – a szakma képviselőit várják.
Majd októbertől indul a 2012/2013-as fészkes évad!
Továbbra is repertoáron marad a felnőtteknek szóló Ibsen adaptáció, 'A nép ellensége', az ifjúsági korosztályt megcélzó szocio-vámpír történet, a 'Májlájt', és a középiskolásoknak tükröt mutató kamaszdráma, a 'nem/más'.

Az évadban öt új bemutatóval készül a Fészek Színház „mindenkitől" független társulata. Októberben kerül színpadra a 'Gabriella tizennégyszer' című dráma, mely a társadalom és az egyén különleges kapcsolatát vizsgálja egy meglehetősen brutális szerelmi háromszög viszonyait bemutatva. Decemberben – a hétköznapok megoldhatatlannak tűnő ellentéteit abszurd köntösbe bújtatva, egy búbánatos cigánymesébe ágyazott történetben keresve a „jót" – várható a színház nyári alkotótáborában már kipróbált 'Romantika' bemutatója.

nemmas_jozsi1.jpg

nem/más

Tavasszal egy újabb családi dráma, a 'Halhatatlan', majd az örök klasszikus, 'Az Ezeregyéjszaka meséi' fiatalos feldolgozása, és egy elegánsan abszurd „nemzeti színdarab", a 'Hun vagyunk?' várja a Fészek Színházba látogatókat.

A színházi előadások mellett a társművészetek is megjelennek a Jemol a színpadán.
Középiskolásokhoz szól a 'Szépüzenet' verspályázat, melynek felolvasóestje november 17-én lesz. A tavalyi évadban elindított 'No Smoking!' könnyűzenei koncertsorozat is folytatódik, ahogyan a JemolGaléria is újabb kiállításokkal fogadja a Fészek Színházba látogatókat.

majlajt_orosz_balazs_sipos_veronika.jpg

Májlájt