Kabarépróba / 'FészeKabaré' próbanapló

Több élménybeszámolót is olvashattunk már a hétvégéről, de a pénteki kabaré próbáról nemigen esett szó, úgyhogy most pótolnám a hiányt.

image.jpg

2-3 fős csoportokban dolgoztunk. Először pár perc alatt ki kellett találnunk egy teljesen átlagos szituációt. A kevés idő miatt a jelenetek kissé zavarosak lettek, nem mindig lehetett érteni a karakterek közötti viszonyokat. Miután bemutattuk megbeszéltük a látottakat és, hogy hogyan lehetne ezeket humorossá tenni. Ráadásként meghatározott instrukció volt, hogy legyen a jelenetben egy félreértés. Így született meg a három végleges jelenet, egy a lepcses szája miatt csak majdnem eljegyzett lányról, két egymással marakodó testvérről és a fura szomszéd fiúról, és egy leszbi szerelmi vallomásról.

A feladatban számomra legnehezebb az volt, hogy a nézők nevetését hallva ne nevessem el magamat én is. Ahogy haladunk próbáról próbára egyre inkább rájövünk mennyire nehéz faarccal nevettetni, mindig fenn áll a veszély, hogy mi magunk is beleröhögünk. Hozzáteszem ennek a munkabemutatónak éppen az a célja, hogy ezt megtanuljuk.
Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy sikerült-e gyertek el decemberben megnézni.