Wilkommen...

...bienvenue, welcome. Eleinte sokat dúdolgattam ezt a dalt, amikor elkezdtünk a FészeKabaréval foglalkozni. Pedig ez a kabaré nem is az a Kabaré...

kabareproba.jpg

Nekünk pl. nincs Liza Minellink. Persze tehetségeknek ettől még nem vagyunk híján. Viszont a kabaré szó jelentésével kapcsolatban sokat tűnődtem ennek kapcsán. Valószínűleg ez az én műveletlenségemből ered, de nekem valahol hiányzik egy logikai kapocs az éneklős-táncolós, gyakran kissé erotikus, de közben társadalomkritikusan poénkodós varietéműsorok, és a tévében-színházban a mai napig látható, félreértésekre, értelmi különbségekre, és verbális humorra épülő jelenetek között. A két dolog ég és föld, persze az idők is változnak közben.

A mi kabarénk inkább az utóbbira fog hasonlítani. De mivel fiatalok vagyunk, nem kell attól tartani, hogy Sas-kabaré szintű agymenések fogják kitenni a műsort. Ez itt minőségi szórakoztatás, a lehető legvegyesebb formában. Szerintem egy előadásban ennyi karaktert szereplő még nem játszott nálunk, mint most mi. És ez baromi jó! Lehetőséget ad egy előadás alatt nagyon sok mindenre, és mivel ilyen változatos, lehetetlen nem élvezni szereplőként.

A munka "kitalálós, megalapozós" részén túl vagyunk. Most már tudjuk, milyen lesz pontosan a munkabemutató, milyen jelenetek követik majd egymást. Lesznek klasszikus jelenetek, és a saját agyunk szüleményei is. Lesznek magánszámok, Attilának is, aki majd összeköti a jeleneteket. Felmosórongy. Egyelőre csak ennyit mondok, a többi legyen meglepetés.

A kezdeti próbák után kissé leredukálódott a csapatunk, de ez nem is baj, mert a kisebb létszám most hasznunkra vált. Jó hangulatban telnek a próbák. Sokszor, miközben kitaláljuk a kitalálandót, és tökéletesítjük a tökéletesítendőt, furcsa alakok tűnnek fel a háttérben... Elvágott torkú örömlányok, meg érdekes öltözezű férfiak... De róluk most nem az én dolgom írni. Mindenesetre ez is színesíti a péntek estéket, amik mostanában régen látott, családias hangulatban telnek nálunk. Csak maradjon is így! Már egy hónap sincs a bemutatóig, egyre intenzívebb lesz a munkafolyamat, de azt hiszem, a végeredménnyel mindenki elégedett lesz.

Címkék: próbanapló