Kimaradt jelenet - "A férfi"

A kabarépróbák során számtalan ötlet felmerült, de ezeknek csak egy részét tartottuk meg. Íme, egy kabaréjelenet átdolgozásának félkész verziója, mely végül nem lesz benne a munkabemutatóban, de reméljük, egy kis érdekességnek megteszi.

colorhouse.jpg

A mi verziónk:

"A férfi. Alkalmatlan az önellátásra. Magára maradva a lakásban a következő életstratégiát folytatja: az agyban - itt - található lustaságközpontok működésbe lépésével az egyed addig fogyasztja a rendelkezésre álló tartalékokat, ameddig végül teljesen feléli azokat. Szakkifejezéssel élve: bezabál. Ezt egészen addig teszi, míg be nem áll az az állapot, mikor a hasa megtelik, a hűtője pedig kiürül. Ezután idővel az éhségközpontok - itt - ismételten jeleznek a férfiagynak, amely ezúttal már egy másik taktikához folyamodik: bepánikol. A pánikhelyzet feloldására többféle módszer létezik, de a legjellemzőbb egyértelműen a csillapító eszköz bevetése: a sör.

A sör és a férfi szimbiózisban élnek. A férfi nem létezhet sör nélkül, és a sör sem létezhet a féri nélkül. Olyanok egymásnak, mint Jin és Jang, fény és sötét, ég és föld, meleg és hideg, Buda és Pest. A férfi csordába verődve is gyakran éli ki a sör iránti vonzalmát. Ezen tömeges orgiákat a szaknyelv "kocsmázásnak" nevezi. Az alkohol általi befolyásoltság állapotában a test fölötti kontroll központja áthelyeződik innen (agy) - ide (nemi szerv).

A férfi szenvedélybeteg. Szenvedélybetegségének egyik formája a felesleges és értelmetlen erőfitogtatás, a céltalan kompetíció, más néven sportok iránti túlzott, már-már sóvárgó rajongás. Ennek kiemelt fajtája a futball-obszesszív férfiegyed, azaz a focibuzi. [...]" 

(Az átirat szerzői: Kovács Zsófi(k)a, Gallai Dávid és Molnár Hajnalka)

És az eredeti, ötletadó jelenet:

Címkék: színház