Az idő

heti_szerkeszto.jpg

Szerintem idő nem létezik. Csak az emberek találták ki, hogy legyen egy rendszer az életünkben. Természetesen nem gond, hogy ki lett találva, sőt. Viszont az nagyon rossz, mikor múlik az idő,és egyre kevesebb van. Na jó, természetesen néha jó, hogy múlik. De miért telik olyan gyorsan az idő, mikor jól érzi magát az ember? És miért lassan, mikor unatkozik? A belső óránk miatt. Nem kell odafigyelni rá. De nem ez a tényleg. Eltelt egy újabb év. Jön 2014, a Bakok éve (én is az vagyok)!

erzsokabare.jpg

Szerintem kicsit furcsa, hogy a Romantika című előadásunkat leginkább ebben az évben játszottuk. Olyan réginek tűnik már. Az elmúlt év nagyon sűrű volt, olyannyira, hogy rájöttem, az alvásnak semmi értelme. Ha nem kéne aludnunk, akkor mindenre lenne időnk, nem lennénk fáradtak, stb. De nem így van. A következő évtől sok jót várok, sok változást. És nem csak azért, mert elolvastam a horoszkópomat hónapra lebontva. Amúgy is. Szeretnék belefogni új dolgokba, szeretnék költözni, szeretnék tanulni, pihenni, dolgozni. De maradjunk a színháznál. Nagy valószínűséggel a következő évadban már kevésbé fogok összpontosítani a színházra. No nem azért mert nem érdekel, csak szimplán másra kell terelnem az energiáim nagy részét. A színház csak a második lesz.

De addig még van félév. Tele izgalmakkal, új helyekkel, előadásokkal. A Color House-t felújítjuk a szereplésemmel, megyünk iskolákba, s hozzá kötünk egy foglalkozást. A G14 és A nép ellensége utazik sokat. Az 1001 is folytatódik. Az utolsó magyar ez évben kezdi meg pályafutását úgy igazán. A Halhatatlan, az megy tovább, a színház tele lesz nézőkkel. És lesz egy új munkabemutatónk. A mozgásszínház. Alig várom már. Technikailag csodaszép lesz, és nagyon pontos. Természetesen egy jelenetet is fogok benne szerepelni, mint szombaton a kabaréban.

Erzsó néni visszatért. Igaz, hogy csak egy óvszert kellett kivinnie a színpadról, közben kicsit beszélgetve Attilával a konferansziéval, de a kis szerep is szerep. Ugye Kohn Béluska?

Egészen jól sikerült a szombati kabarénk, a nézők nevettek, mi élveztük, s ez a lényeg. Főleg a péntekihez képest sikerült jól. Az katasztrófa volt. De rossz főpróba azt jelenti, hogy a premier jó lesz. Most is így történt. Köszönjük a lehetőséget, hogy kabarézhattunk egyet!

A kabaré egyik szereplője, Jendrics József (a társulat vezetőjének apukája, s a helyszín adományozója) interjút ad a mi Carolinánknak. És a többiek is fognak írni rövidebb-hosszabb összefoglalókat. Olvashatjuk még, hogy Tamás, hogyan integet a hajójának, na jó, azt nem szeretné. És sok más izgalmas írás jön majd még. Boldog Karácsonyt és Boldog Újévet mindenkinek!