2014/2015 - Spin|Off

Régi vágyam teljesül a Spin|Off sitcommal, mert régóta foglalkoztat a színház a színházban téma, arról nem is beszélve, hogy az egy évadon át tartó, minielőadásokra darabolt interaktív előadássorozat mennyire!

spin_off.jpg

Jobban imádom karaktereimet, mint Woody Allen agyament íróhőse, Harry. Mindig is érdekelt, mi lenne, ha összejönnének egy bankettre? Csúnya parti venne kezdetét, az biztos! Erre az ötletre húzzuk rá az egyévados sitcomunk történetét: egy színház előcsarnokában játszódó misztikus krimi veszi kezdetét, szereplői pedig a Fészek Színház előadásaiból megismert kis- és nagyhősök. (A leendő szereplők listája ebben az írásomban, az első epizód - tervezett - szereplőgárdája pedig itt található meg.)

Ha az aznap esti élményt nézzük, ez is színház lesz, gondolatokkal, dramaturgiával, szereplőkkel, élménnyel stb. Mégis más lesz a kerete. Egyrészt a felkészülés rövidebb, összetettebb, s feszítettebb lesz. Egy hétvége plusz egy alkotónap jelenti a próbaidőszakot. (Majdnem, mint a Southpark, hehe.) Improvizatívabb lesz, mint egy "normál" előadás, kötött szöveg nélkül. És fontos lesz a nézők jelenléte és alkotóközössége is, hiszen minden epizód végén közösen vesézzük ki a látottakat, s találjuk ki a folytatást.

Kíváncsi vagyok, hogyan sikerül! Kik lesznek az állandó szereplők, kik lesznek az epizodisták, bírja-e a csapat a megfeszített tempót, a társulat tagjai közül ki vállalkozik majd a rendezői szerepkörre, s leginkább arra várom a választ, hogy a befogadók, azaz a nézők hogyan fogadják.

Szeptemberben kezdünk!

(A Spin|Off hat epizódjára természetesen lehet majd bérletet venni, hamarosan megjelenik honlapunkon minden információ!)