A változások enigmatikus szele

heti_szerkeszto.jpg

Turbulens időszak van színházunk belső ökoszisztémájában. Valami fortyog, készül már egy ideje, de a "látensség" elmúlóban van. A küzdelmek, vívódások az első négy év vége felé elsimulni látszanak, az "érettségink" közeleg, nyáron pedig végleg letisztul, hogy merre tovább.

DSC_5697.jpg

Tudom, mondhatnánk, hogy most virágnyelven írok, pedig inkább csak arról van szó, hogy a részletek sokaknak semmitmondóak lennének. A téli fáradtság meglátszott rajtunk és a munkamorálon, ám kezd érződni a tavaszi virulás, megjelentek az első rügyek. Mily' költői vagyok oh, mindjárt el is lebegek egy kicsit a székből, pillanat....

...Na, megvagyok, akkor folytatom is a rügyeket. Tehát jön a vízválasztás, szembenézünk méreteinkkel, keressük a lehetőségeinket, de erről most még ennél bővebben nem is írnék. Babonából. A lényeg, hogy nyár végére szokásunkhoz híven, ugyanakkor a megújulást szem előtt tartva, nagy durranásra készülünk. Magunk mögött hagyjuk a kapunyitási pánikot és kilépünk a színházcsinálás porondjára. Micsoda remek képzavar! Színház a porondon, színpad a színpadon, színház az egész... tudjátok.

A szándék motivációja és célja pedig az optimizmus! A rejtélyes Pesti Győző mi is vagyunk és mindenki más is. Megcsináljuk azt a történetet, amit olyan rég óta nem mesél el senki, hogy szinte már teljesen feledésbe merült. Felidézzük, hogy ilyen is van – hepiend vagy micsoda –, reményeink szerint minél többekhez eljutva. Erre most óriási, terápiás jellegű szüksége van az embereknek. A "Zembereknek"?

Közben pedig próbálgatjuk szárnyainkat olyan műfajokban is, melyek eddig távolabb álltak tőlünk. Most éppen tréningezünk: tudom ciki, de mindig imádtam ezt a szót, olyan komolyan hangzik. Menő. Mozgástréning egy igazi mozgásművésszel (igen, Stubnya Béla a mesterünk, mi meg a padavanok)! Az utolsó magyar legutóbbi, szombati előadása pedig szintén nagyon inspiráló volt, és úgy tűnik, megegyeztünk a hogyantovábbról is. Erről pedig csak annyit érdemes tudni, hogy van tovább. Lesz tovább!