Egymást érző csapat / 'Mov(i)e Stars' próbanapló

Cziczó Attila egy mozgás központú előadást is szeretne a Fészek Színházban. Engem kért meg, hogy felkészítő tréningeket tartsak. Felvázolt koncepciójába elsőhallásra minden belefér. Így hát csak magamból tudok kiindulni.

DSC_3623.jpg

Olyan két tréninget tartottam eddig, amik a színházi mozgás alapjairól szólnak. Elsődleges célom, bármilyen előadás előtt, a fizikai bemelegítés fontosságára felhívni a figyelmet, testünk megismerésére, a mozgás örömének felfedezésére. A szövegteher nélküli egymásra figyelés, az ehhez kapcsolódó ritmus felfedezése, az adott tér használata, s ez által egy egymást érző csapat építése. (Szerencsére kiváló mestereim tréningjei, és a saját 30 éves tapasztalatom segít abban, hogy ezekkel a tréningekkel rövid idő alatt is lehet eredményt elérni - most is reménykedem ebben). Tehát, elsődleges célom, célunk ez.

Az előadáskényszer nem nyomaszt, de szerencsére formálódik bennem egy előadás képe is. A következő tréningre feladott házi feladat már ebbe az irányba mutat, terveim szerint.

Folyt.köv...

Címkék: próbanapló