Instant

Régen írtam utoljára blogot. Nem volt idő, energia stb. Sok dolog történt azóta a színházban, meg a világban. Röviden összefoglalva: a világ megőrülőben, hamarosan kitör a III. Világháború, lehet hogy még a mi, de lehet, hogy csak a gyerekeink életében. Én az elsőre tippelek. Hamarosan választások. VV Aurelio meg helikopterezik. És az emberek azt mondják, hogy tökös gyerek, mert megcsinálta élőben. A birkákat amúgy hamarosan viszik levágni. Egy tipp: ne egyetek instant kaját, mert sterilek lesztek.(szmáj-li)

1545004_10202837015987338_723880315_n_1.jpg

Na, kicsit odébb!

A színház világát én fellendülőben látom. Más országokról természetesen nem tudok beszélni, de a tapasztalatom szerint Magyarországon nem rossz a helyzet. Ha vannak még Szekszárdon olyan tanárok, akik Debrecenbe és Budapestre viszik a diákjaikat, akkor a fiatalság sem lészen veszendőbe teljesen. Hogy hol tapasztalom ezt? A környezetemben, az ismerőseim, s ismerőseik ismerőseinek (apáink apáinak apáik) körében. Meg a médiából. Bizony, ugyanis pont a média miatt terjed. Valamiért az embereket elkezdte érdekelni, a színházak “hipster” oldala. Kis társulatokhoz járnak előadást nézni. Az mondjuk kár, hogy a java nem hozzánk jön. De csak idetalálnak egyszer! (Egyébként növekszik a mutató.) Hogy miért kezdték ezt el, azt nem tudom, de nem is olyan fontos.

Egy megjegyzést azért ideszúrnék. Szerintem a médiának nem azt kéne nyomni ami már eleve ismert, hanem ismerté tenni azt, ami még a sokaságnak nem tűnt fel. Na de mindegy.

Lényeg a lényeg. Az embereknek szükségük van a színházra. Pontosabban az embereknek szükségük van élményekre. Ezeket pedig sok mindenben meg lehet találni. A futásban, a moziban, a tv-ben, mindegy. De nem ugyanolyanok. Sokféle élmény van. A színház pedig egy olyan, ami megismételhetetlen. Ha másodjára elmész ugyanarra az előadásra, akkor sem kapod ugyanazt mint elsőre. Mert egyedi. És nem csak a nézőnek amúgy, hanem az alkotóknak is.

Na, mára ennyi, hamarosan újra jelentkezem. Már készülőben a következő, hamarost! (Ja, meginterjúvoltak, és hamarosan én is interjúvoltatok... vagy mi.)

Címkék: vélemény