FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG

Utolsó kommentek:

Merciless 2015.11.24. 09:32:34

Arról a hülye cigiről igazán leszokhatnál, csak az a baj, lehet, hogy akkor el fogsz hízni, mint én... :)
S mi az a feketeözvegy?

Bejegyzés: "Egy napom" - hétfői cziczóságok

Lévai József 2015.11.09. 10:03:27

A magyarokra leginkább a kettősség jellemző. Amilyen kirekesztők, olyan befogadók. Irigyek, de észnélkül adnak. Bizalmatlanok, ugyanakkor bármilyen hülyeséget elhisznek. Szerintem van magyar a karakter.

Bejegyzés: "Milyen a magyar?" - hétfői cziczóságok

Merciless 2015.09.28. 19:34:06

Nekem az utóbbi időben Don Quijote szokott eszembe jutni rólad, s ahogy a fotót elnézem, lassan fizimiskára is kezdesz hozzá hasonlítani. (Szerencsére Anikó egyáltalán nem emlékeztet Sancho Panzára!) Tudod, a nemes lovag is egy eszményért küzdött, s ugyan sokan bolondnak nézték, ám ezzel mit sem törődve, ment a maga útján. Csináld, csináljatok színházat! (Bele is halnál, ha nem tehetnéd...) Hinni pedig annak a közönségnek higgy, azoknak a fiataloknak és idősebbeknek, akik újra és újra megnézik a darabjaitokat, s boldogok, hogy részesei lehetnek ezen különleges estéknek!
Erőt, elszántságot és kreativitást kívánok neked, nektek az új évadra is!

Bejegyzés: "Jó és rossz" - hétfői cziczóságok

SarahConnor 2014.05.14. 17:24:52

Nagyon sokan nem szerepelnek a listán, tehát estig sorolhatnám, de személyesen talán a legjobban Gáspár Sándor fáj. A vele játszó színészek szerepelnek, ő nem, pedig tömény tehetség az az ember. Korosztálya talán legjobbja.

Bejegyzés: Kutatást készítettünk.

feszek 2014.02.17. 19:37:38

Kedves Venin!
A válasz túlmutat picit a színházon, de nem titok: a színház nem olyan hobbi, mint a sport vagy a vonatlesés. Állásfoglalást (de legalábbis folyamatos gondolkodást) igényel a körülöttünk lévő világról, hogy az előadásokon keresztül érvényesen tudjunk hozzá szólni! Közélettel foglalkozó, érzékeny emberré válik a színész. És úgy látom, hogy amikor elengedődik a színházi múlt, a közzel való törődés is elpárolog. Ha senkit sem érdekel a "mi lesz velünk", akkor kit érdekelne a "mi lesz velem"?

Bejegyzés: Ó, testvér, merre visz az utad?

Venin 2014.02.17. 10:57:14

Tamás, nem vagyok volt játszótársad, de sokféle magyarázat lehet mindarra, miért nem látni őket sűrűbben nézőként.
A) Meguntak téged, inkább mást néznek. :)
B) Nem a színház, hanem te voltál rájuk olyan hatással, hogy színházaztak. Ez elmúlt, kiszerettek belóled, a színház sem érdekes már. :)
C) Fájna a szívük, hogy pk nincsenek, nem lehetnek már ott.
D) Olyan mértékben vált más fontossá, hogy nem ad helyet a színházba járásnak. :(
E) Csalódtak a színházasdiba, és nem akarnak erre gondolni se. :(
És biztos lehet még folytatni. De miért visszatérő számodra ez a kérdés?

Bejegyzés: Ó, testvér, merre visz az utad?

x3dgime · http://gime.hu 2013.11.29. 21:49:43

@x3dgime: Ja, igen... A Katona-beli előadásban egyébként szerintem Bezerédi Zoli volt az egyik (ha nem A) legyjobb.

Bejegyzés: Két nép két ellensége

x3dgime · http://gime.hu 2013.11.29. 21:36:02

Tanúlságos bizony!
A Fészekben látható előadás ugyanis sokkal jobb!
A karakterek megjelenítésében például...
Ott pl. van a Vén Borz: a Katonában jóformán egy mellékszereplőként jelent meg, holott igen jelentős szerepe van a történet végső alakulásában.
Aztán ott van Petra. A Katonában nem olyan nyilvánvaló jelenség, mint a Fészekben.
S még sorolhatnám.
A lényeg egy: a Fészekben látható Népellenség sokkal jobb és összefogottabb előadás, mint amit a Katonában láthattunk.
Nekem, ha nem is nagy, de mindenképpen negatív csalódás volt a Katonában látott előadás, főleg úgy, hogy egy (néhány kivétellel) lelkes amatőrök alkotta színház, a Fészek után igenis többet vártam volna egy profi színháztól, mint amit kaptam. Nem vártam nagy dolgokat, csak egy ugyanannyira összefogott, és a karaktereket ugyanannyira kidolgozottan bemutató előadást.
És ennek nincs semmi köze ahhoz, hogy a Fészek fotográfusa vagyok.

Bejegyzés: Két nép két ellensége

Miklós Zsófi 2013.11.28. 12:14:55

Vera... Nem juték szóhoz se'.

Bejegyzés: 7vége

Cziczó Attila · http://www.cziczo.hu 2013.09.04. 19:39:22

Megérkezett a profillámpa. 4 teltházas előadás teljes bevételét költöttük rá. De szép! (és ebből kellene még 4-5.)

Bejegyzés: Éjjel-nappal

Miklós Zsófi 2013.06.05. 23:34:39

Milyen mély sebet ejtettem! De legalább vannak dolgok, amik megmaradnak.
Tudom hogy akkor jössz majd értem amikor a legkevésbé számítok rá. :D

Bejegyzés: Vasvár

Venin 2013.04.30. 07:45:59

"Mi lenne, ha összejönnének egy bankettre? Csúnya parti venne kezdetét, az biztos!"
Egy csodaszép dunaújvárosi színésznő a lánybúcsúját a színházban tartotta, és a barátnők meglepetésként beöltöztek a legismertebb általa alakított karaktereknek - és persze a lehetséges jövő szellemei is megjelentek.
Hát, tényleg frenetikus volt! :)
Csináljátok meg ti is ezt a bankettet szerintem!

Bejegyzés: Hárman párban - kedvenc karaktereinkről

MÁV tulaj 2013.04.22. 09:37:19

Kedves Attila!
Az ember 18 évesen életútja egy fontos szakaszánál tart, addigi szocializációja, ez alapján addig kialakult értékrendje, informáltsága és habitusa alapján reagál a világ közelebbi és távolabbi dolgaira. A személyiségfejlődés során kétségkívül meghatározóak a kamaszkorból a felnőttkorba vezető évek, ennek ellenére nem tartanám szerencsésnek, ha 43 éves önmagadat 18 éves önmagad mércéjével mérnéd. Ha mégis megtennéd, csalódnál, mert a 18 éves Cziczó Attila a kirobbanó zenei és irodalmi tehetségével, az ehhez társult magabiztosságával és önbizalmával (utóbbi kettő talán inkább a "közönségnek" szóló máz volt) arra gondolhatott, hogy 43 évesen Jimmy Hendrix-szel, John Lennonnal, Webberrel, Szörényi-Bródy-val fogják majd egy sorban emlegetni, mert egy olyan életművet alkot addigra, amelyik erre predesztinálja. Nos?

Bejegyzés: Jelen kontra múlt

Dr. Visor Karola 2013.03.12. 14:46:40

Jaj, ez a kis szerencsétlen Fészek Színházacska mindig belefut valami hatalmas blamába! Már kezdem sajnálni a fiúcskákat. Mert az rendben, hogy mindent megpróbálnak Gabriella megmentésére...
(írtam már, mennyire letaglózott ez az előadás: www.facebook.com/photo.php?fbid=110258115823010&set=a.110258159156339.12322.100005164660291&type=1&permPage=1),
...de ez az extrakedvezmény már inkább kellemetlen, mint gáláns:
100 Ft egy színházi előadásért? Hova tart ez a világ? Mert ha valami különleges, meleg, baráti találka lenne teszem azt a közönséggel, ahol még akár diskurálni, zenét hallgatni, filmeket nézegetni is lehet, akkor azt mondanám: jó. De csak azért, hogy végre legyen nézője ennek az "előadásnak", kissé túlzásnak tartom.
Na jó, lehet, hogy néha vannak megtévedt emberek a nézőtéren, előfordulhat (én is találkoztam velük annó), de kizártnak tartom, hogy havi rendszerességgel találni annyi fanatikust, akit be lehet csábítani erre a mittudoménmire.
És a legmegkacagtatóbb az egészben, hogy interneten is lehet jegyet venni! Azt hogy? 100 Ft + 175 Ft kezelésiköltség? Hahaha...
És ez, hogy [spec.] - ami gondolom speciális akar lenni -, hát csodálkoznak, hogy az egész színházi világ inkább elteszi az éjszakáját május elejére? Most aztán lehet egyedül éjszakázni, fészkecskék! Mert hogy senkit nem érdekel egy ilyen rándevúcska, arról szentül meg vagyok győződve. Egy ilyesmi névtelenül/függetlenül nem tud működni.
(Én ott leszek, persze, de nem azért! Én mindenhol ott vagyok. Mint szakma.)

Bejegyzés: [Spec.] Színházak éjszakája a Jemolban

Venin 2013.02.11. 09:11:33

Nah, úgy tűnik lesz tv-ben foglalt álláspont, hogy tartozik-e a gyerek a szülőnek hálával - és nem csak jó érzést kell ez alatt érteni: index.hu/belfold/2013/02/11/uj_torvenyt_szulhet_a_vasarhelyi_szulotartasper_kudarca/

Bejegyzés: Megírom! [Zelki Benjámin]

Névtelen Levél 2012.12.13. 15:13:44

Nem tudnám megmondani, kiből lesz színész... Sok tehetséges fiatal van, kiknek csak töredékei kerülnek színházakhoz, és akad néhány tehetségtelenebb szerencsés is, akik szintén oda kerülnek. Annak idején, amikor még színész akartam lenni, sokan mondták, hogy tehetséges vagyok, még az okj-s képzésen is, amit megpróbáltam. De talán nem voltam elég kitartó, nem voltam elég nagyszájú, nem tudom. Nem beszélt velem senki, nem voltak partnereim a feladatokhoz, ha mégis akadt partnerem, nem engedélyezték vizsgára a jelenetemet. Miközben ígérgették, hogy a végzés évében ez és ez lesz majd a szerepem... Ekkor mérlegeltem, és úgy döntöttem, nem éri meg nekem ez a szenvedés és tandíj, főleg válság idején. Így nem lettem színész, de nem vagyok boldogtalan sem. Hiányzik a színpad, de máshol is tudok sikeres lenni, és még éhen sem halok. Néha én is igazságtalannak érzem egyesek sikerét, de nem irigylem őket. Mert akár az is lehet, hogy ők jobban irigyelnének engem, ha ismernének, ha tudnák, miken mentem keresztül, miért döntöttem máshogy, és hogyan élek most. Sok sikert kívánok mindenkinek, és hogy megtalálják, miben a legjobbak, miben tudnak igazán kiteljesedni!

Bejegyzés: Kiből lesz színész? avagy: Egy gondolat bánt engemet…

Venin 2012.11.17. 09:10:37

Valaki azt mondta, hogy nem tartozik a gyerek a szülőnek - írod. Anyu mondta nekem. És ezzel a mondattal odaadta nekem az életem. Anyuról sok jót gondoltam, de ez a bölcsesség meglepett.
Aki tartozik (gyerekként az életével a szülőjének), sosem érezheti, hogy egálba jutott, mindig tartozni fog. Akinek nem rójék fel tartozásként az életét, az ajándékot adhat a szülőnek, nem kamatot - olyat, amilyet a szíve diktál. Ha nem diktál, nem ad - és nem várják el. De ha szeretsz valakit, akkor szeretsz adni. Olyan ajándkot, amiben teis benne vagy - nem olyat, amit gondolod, hogy elvárnak.
Utálom, hogy ilyen gyökér módon negédesen, sziruposan kell elmondjam. Talán a tartozás szorosan összefügg a 'gyere,k vagy élet 'féle dilemmával - amire, véleményem szerint, ha így tesszük fel a kérdést, már nem adhatunk jó választ, és evidensen felosztódik a szülő-gyerek viszony "tartozik-követel" oszlopokra.
Az viszont érdekes, hogy azt írod, hogy Martina vállalja a bűnbak szerepét. Valami kapcsán eszembe ötlött Strindber Az apa című műve most is - azt olvasva valami hasonlót gondoltam, éreztem én is.

Más: Számomra meglepő, hogy azt láttad, hogy a lány is szerelemes az apjába - mert nem azt a kisgyermekkori potens férfit látja, mint ami miatt a kislányok szerelmesek apukájukba. Én azt sem láttam, hogy Martina rendmániás. Tényleg van egy jelenet, amikor pakol - de mit nem vettem észre?

Bejegyzés: Megírom! [Zelki Benjámin]

St.B.50 2012.11.12. 21:49:15

Attila,ezt csak most olvastam."lerendelkeztem.."Hát nem csak ez volt.Ez csak az első hétre igaz,és bravúr.

Bejegyzés: „Harmadik negyed" - Színész(telen)élmények

St.B.50 2012.11.12. 21:48:37

Köszönöm a szerkesztést,és a helyesírási hibák javítását is.Szerkeszthednéd a blogomat is.Köszi. Béla

Bejegyzés: "Viktória vagyok?" - Színészélmények

Cziczó Attila · http://www.cziczo.hu 2012.10.30. 15:37:02

a G14 Serei Dani találmánya. csak ő képes ilyenekre:) (Terra Incognita = téí)

Bejegyzés: "Benne van a kor, amiben élünk..."
süti beállítások módosítása