FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG

A VALÓSÁG KOSZTOLÁNYIRÓL

A Fészek Színház kötelességének ÉRZI a korrekt, HITELES tájékoztatást, ezért lerántja a LEPLET, s február 11-én este 7 óra 7 PERCKOR beszámol Kosztolányi Dezső VALÓDI életének egyik LEGfontosabb momentumáról, amikor is a 68 éves KÖNYVTÁROS nemet mondott Rákosi Mátyásnak (78) A Sztálin (74?) halála alkalmából FELKÉRT elvtársi versírásra. Várjuk A sajtó képviselőit, de mindenekelőtt a NÉZŐKET. Bor is LESZ.

15094862_1191233507611564_770036710864929277_n.jpg

Kosztolányi Dezsőné (feleség), Édes Anna (albérlő), Kosztolányi Dezső (68 éves)

GÉM CASTING

UPDATE: újabb casting időpont: január 15., 14.00

Tetszik ez a plakát? Vonzó és szexi? Szeretnéd, hogy a TE neved álljon rajta? Akkor jelentkezz nálunk! Két fiú szereplőt keresünk női szerepekre. (Nem kell megijedni, nem hangsúlyos a nőiesség, nem kell legyantázni mindent a szerep kedvéért; az csak az előadás abszurditását segíti, hogy fiúk lányokat, és lányok fiúkat játszanak benne.) Nem kell, hogy profi legyél, de az sem árt, ha van tapasztalatod. Légy bátor és próbáld ki magad a Fészek Színházban.

IDŐPONT: 2016. január 8. 14:00
HELYSZÍN: Bp. VIII. ker. Orczy út 46-48

INFO:
+36 20 954 85 45
solkym@hotmail.com
feszekszinhaz@gmail.com
www.feszekszinhaz.hu

gem.png

Címkék: diák casting

ÉBRED AZ ERŐ – ÚJ BEMUTATÓ KÖZELEG

Elérkezett az új STAR WARS premier: a legtöbben már kicserélték profilképeiket, megvették fénykardjaikat, rohamosztagos sisakot húztak vagy épp most szerelik össze a legújabb droidokat a különféle konyhagépekből. A hatalmas készülődési lázban azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni saját galaxisunk jelenéről. Bizony.

81fbl2olo0l_sl1500.jpg

Tovább olvasom
Címkék: casting

Cölöpök - interjú Andai Katival

Öt év. Földtörténeti távlatból persze semmi, de a mi színházi életünkben hatalmas idő. Pályák tudnak felívelni (és megfenekleni persze); társulatok láthatóvá nőni és összeomlani ennyi idő alatt. A mostani apropónk: társulatunk legkedveltebb tagjának jubilálása a (Fészek) Színházunkban. Mert Andai Katit valahogy mindenki szereti. Én is. A bemutatóim felében a partnerem (volt. lesz.), mégis meg tud olykor lepni. Az akvárium mellett beszélgetünk, mielőtt elpróbálna egy gyilkosságot. (Új bemutató, nyugi!)

36.JPG

Iza (Iza és Krisztián)

Tovább olvasom

"Piti" - hétfői cziczóságok

Egy meglehetősen súlytalanná lett színházi szaklap írt a közelmúltban egy jópofának szánt szösszenetet a legundokabb nézőket kivesézve. Ami tény az tény: tényleg vannak elviselhetetlen színházba járók - miközben azt is illik megemlíteni, hogy a nagyon nagy többség azért megy színházba, mert odatartozók tartja magát, s tényleg!

S azt is megemlíteném, hogy nem a horkoló, köhögő, elkéső stb néző a leggázabb, hanem a piti(áner).

czattimoney.jpg

Tovább olvasom

Mágikus szavunk a TAO!

Nevezzük nevén a megnevezendőt: PÉNZ! Ahhoz, hogy színházunk a megszokott színvonalon működhessen, kevés az önkéntes munka, mert bármennyire is civilek vagyunk ezen a pályán, bizonyos kiadásokat nem kerülhetünk el. (Éves költségvetésünk tizede a legkisebb független színházak működési keretének is, s 0,005-0,5 %-a egy kőszínház költségvetésének!)

11885132_905543756180542_3176198119783530014_n.jpg

Tovább olvasom

"Nem vagyok édes - 2. rész" - hétfői cziczóságok

Ott tartottam, hogy a rendezési "módszerem" ötös alappillére a bizalom, a tempó, az önfejűség, a hit, s a meglepetés/meglepődés. Gavalléros lendülettel átsiklottam azért két fontos összetevőn, hiszen ezek nélkül aztán tényleg sohasincs Cziczó-rendezés: a kétségeim, s Anikó. Most ezeket részletezem. 5+2! (Azért mulatós lesz - aki érti!)

facebook2.jpg

Tovább olvasom

"Adni és kapni" - hétfői cziczóságok

11 évesen megszerettem a Beatlest. John Lennon akartam lenni. Gitáros. Apám kölcsönadott egy fiatal tanárnak egy mobil villanyórát, aki fizetségként gitározni tanított. Így lett egy zenekarunk Dugóval, Hacsival, s Tanbával. Középiskolában Dugó osztálytársa lett Balu, aki beszállt a zenekarba, majd egyik tanárával, Butola Zolival írtak egy rockoperát, amiben zeneszerző, s kicsike szövegíró lettem.

petimegen2.jpg

11 évesen öcsémmel

Tovább olvasom

A nárcizmus diadala

Elolvastam Attila hétfői írását, és nagy hatással volt rám. Igazi tökös, őszinte, odamondós, kíméletlen szöveg. Amiből sokkal több kellene a magyar „művésznetre”. Olyan inspirálóan hatott, hogy úgy döntöttem, folytatom a gondolatmenetét. Vagyis inkább alkalmazom a saját nézőpontomra. Vagyis jól megmondom mindenkinek a magamét.

kocsma.jpg

Majszin Éva fotója

Tovább olvasom

"Meddig?" - hétfői cziczóságok

Elindult az évad. Pakoljuk a díszleteket, jönnek a nézők, színpadon a színészek, taps, aztán jön a legeslegjobb dolog a színházban: az előadások utáni beszélgetések! A péntek esti/éjszakai különösen jól sikerült, sokan maradtunk, sokáig dumálgattunk. A leggyakrabban előforduló kérdőszó a meddig volt. Véletlen?

izapremier.jpg

(Általában Anikóval visszük a szót, vagy hallgatjuk a többieket,
ezért nem véletlen, hogy sokszor hivatkozom rá.)

Tovább olvasom

"Jó és rossz" - hétfői cziczóságok

Szombaton mutattuk be Iza és Krisztián c. monodrámámat, Andai Kati lehengerlő játékával. Nem véletlen, hiszen ez az Ő előadása. Van egy kedvenc mondatfűzérem a szövegben: "[...] Van, amikor jónak tartom. Jónak…! Ó, anyám, micsoda egyszerű, de végtelenül felfoghatatlan szó. És két betű! Jó… A rossz azért mégis jobban közvetíti, mit is jelent, nem?"

czatti.jpg

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása