2012/2013 - Mint minden évad

Bejegyzés alcíme...

Izgalmas és hosszú évadon vagyunk túl, így visszagondolva nem könnyű csak néhány dolgot kiemelni, de azért megpróbálom.

Mint minden évad ez is a szokásos nyári táborral kezdődött Zalamerenyén. Ezúttal a Romantika munkabemutatóját csináltuk meg. Én Gizanyanyát játszottam a 40 fokban a nagy paplan alatt el-elbóbiskolva a próbák alatt, hogy Tatának háromszor kellett szólnia, mire reagáltam.

64.jpg

Nyári szünet után egyből egy nagy dologba kezdtünk: megmutattuk magunkat a Teartrumon ahol random Bogival és Tiával elkezdtünk énekelni a Hajlik a bojdzafát, így próbálva meg felhívni a színházra a figyelmet. Arról a napról még Nanni és Attila bohóckodását emelném ki, vicces volt, ahogy belevetették magukat a tömegbe és kifigurázták az általuk kiválasztott járókelőket.

Ősszel elkezdődtek a Hun vagyunk? próbái, sok beszélgetés, kísérletezés, utánaolvasás után kialakultak a karakterek és maga a darab. Enyém a legutálatosabb és idegesítőbb ember szerepe lett, mégis megszerettem. Érdekes úgy játszani ezt a karaktert, hogy közben a valóságban egyfajta megfelelési kényszer hajt, hogy mindenki szeressen, mégis a színpadon a legnagyobb utálatot kell kiváltanom.

A tavalyról áthozott A nép ellenségét tavasszal levittük Bugyira. Alapból jót tett neki az a félév pihi, de kimozdulva a megszokott környezetből új helyen játszani még pluszba rátett egy nagy lapáttal.

Az év zárásaként két fesztiválon is járt a társulat, Ajkán a G14, Vasváron pedig a Romantika és a Hun vagyunk?Ajkán nem voltam ott, így csak hallomásból tudom, milyen jól sikerült előadás volt (és persze a kapott díjak is bizonyítják). Vasvár kész ajándék volt, egy-két kivétellel az egész társulat részt vett rajta. Péntek este/éjjel(?) játszottuk a Hun vagyunk?-ot, az eddigiek közül a legjobb előadás volt. Pörgős, hangos, és ritmusos. Ütött!  A Romantika szombat délután került műsorra, annak ellenére, hogy a tér miatt hosszabb lett, szintén jól sikerült előadás volt, közönségsiker!

Ezzel el is érkeztünk az év végére, Június 28-án egy felolvasóesttel lezárjuk az évadot, amire várunk mindenkit szeretettel. Utána indulhat a visszaszámlálás. Egy hónap és újra Merenye!!!